COD RUTIER, o nouă schimbare majoră: Vei putea să-ţi iei permisul doar dacă îndeplineşti această CONDIŢIE

Publicat: Joi, 09 Octombrie 2014 11:01 // Actualizat: Joi, 09 Octombrie 2014 12:52 // Sursa: romaniatv.net

COD RUTIER: Analfabetii nu vor mai putea obtine permisul de conducere. Un deputat propune schimbarea Codului Rutier, astfel incat sa fie primiti la scoala si la examenul auto, doar cei care au absolvit cel putin 8 clase. Iar cei care au fost implicati, in accidente grave, soldate cu victime, isi vor pierde carnetul definitiv. 

COD RUTIER: Initiatorul proiectului este convins ca soselele vor deveni mai sigure, cand aceste modificari vor deveni lege. In prezent, cei care doresc sa sustina examenul pentru obtinerea permisului de conducere trebuie sa indeplineasca 3 conditii importante: sa fie apti din punct de vedere medical, sa faca dovada ca au luat lectii de condus de la un instructor autorizat si sa fi implinit varsta de 18 ani.

CRESC AMENZILE RUTIERE: Cât vei plăti dacă vorbeşti la telefon sau nu porţi centura la volan

Legea nu spune nimic despre studiile unui aspirant la permisul auto. Asa ca in trafic intalnim indivizi care au dreptul legal sa conduca, dar nu stiu sa scrie, sa citeasca si in consecinta, sa descifreze un indicator rutier.


"- Ce scrie aici?
- Ducatie rutiere!
- Si aici?
- S.E.M.N. VOCT!", asa se chinuia un sofer sa citeasca in 2009.

Din aceasta cauza, deputatul Ioan Muntean propune schimbarea codului rutier. "Sunt statistici foarte clare, oamenii analfabeti nu pricep semnele de circulatie, conduc din instinct, ei nu stiu ce se intampla pe sosele"
Un exemplu nefericit este Onorius Mirica. In octombrie 2013, el a intrat cu masina intr-o ambulanta care transporta mai multi pacienti la dializa. Trei dintre ei au murit. La audieri, anchetatorii au descoperit cu stupoare ca Mirica nu stia nici sa scrie. Avea doar 4 clase, dar obtinuse permisul de conducere.
Temandu-se probabil ca-si vor pierde o parte din elevi, unii instructorii auto cred ca toti ar trebui sa aiba dreptul sa dea examen auto, indiferent de studii, anunţă PRO TV.

Daca va fi adoptat, acelasi proiect de lege le va interzice soferilor condamnati definitiv de o instanta pentru o infractiune comisa la volan, in urma careia o persoana a fost ranita grav sau a murit, sa mai conduca vreodata o masina pe drumurile din Romania.

CODUL RUTIER: Noile amenzi valabile de la 1 ianuarie 2015

Codul Rutier stabileşte, la articolul 98, că amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate. Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului.

Veste bună pentru români. Salariul minim CREŞTE cu 8% la începutul anului 2015

Salariul minim pe economie creşte cu peste 8 la sută de la începutul anului viitor. Adică cel mai mic salariu brut va fi de 975 de lei. În bani, creşterea medie va fi de 75 de lei. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat în exclusivitate pentru România TV că această majorare va fi aplicată chiar de la 1 ianuarie 2015.

Aşadar, punctul de amendă va creşte la 97,5 de lei de la 1 ianuarie 2015.

În funcţie de gravitatea contravenţiilor comise şi de pericolul social pe care il prezintă, sancţiunile sunt ierarhizate în mai multe clase, cărora le corespund un anumit număr de puncte-amendă.

clasa I – 2 sau 3 puncte-amendă;
clasa a II -a – 4 sau 5 puncte-amendă;
clasa a III -a – de la 6 la 8 puncte-amendă;
clasa a IV-a – de la 9 la 20 puncte-amendă;

Legea care INTERZICE AUTOSTOPUL, adoptată de Senat. Amenzi de până la 5000 de lei


Cât vei plăti în plus pentru amenzile de circulaţie date de politiştii rutieri


De la 1 ianuarie, folosirea telefonului mobil la volan sau lipsa centurii de sigurantă vor fi pedepsite cu 2 puncte de penalizare şi o amenda de 195 sau aproape 300 de lei de lei. Aceeaşi sanctiune este valabilă şi pentru:

  •     oprirea în loc nepermis;
  •     depăşirea vitezei legale cu 10-20 km/h;
  •     oprire neregulamentară
  •     circulaţia pe “interzis”.


Cu amenzi de 390 sau 487,5 lei sunt sancţionate, printre altele, următoarele fapte:


    staţionarea neregulamentară;
    depăşirea vitezei legale cu 20-30 km/h;
    pătrunderea într-o intersecţie atunci când circulaţia în interiorul acesteia este blocată.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cod Rutier COD RUTIER 2014 Ioan Muntean lege rutiera
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 oct 23:34
...într-o intersecţie atunci când circulaţia în interiorul acesteia este blocată. Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/

Facebook sustine...
09 oct 20:59
...într-o intersecţie atunci când circulaţia în interiorul acesteia este blocată. sursa: romaniatv.net ...
09 oct 15:00
...sa faca dovada ca au luat lectii de condus de la un instructor autorizat si sa fi implinit varsta de 18 ani. Cititi mai multe pe www.romaniatv.net . ...
09 oct 14:13
...într-o intersecţie atunci când circulaţia în interiorul acesteia este blocată. Source Article from http://www.romaniatv.net/cod-rutier-o-noua-schimbare-majora-vei-putea-sa-ti-iei-permisul-doar-daca-indeplinesti-aceasta-conditie_175585.htmlCOD RUTIER, o nouă schimbare majoră: Vei...
09 oct 11:35
...permisul de conducere. Un deputat propune schimbarea Codului Rutier, astfel incat sa fie primiti la scoala si la examenul auto, doar cei …read more ...
09 oct 11:25
...schimbarea Codului Rutier, astfel incat sa fie primiti la scoala si la examenul auto, doar cei care au absolvit cel putin 8 clase. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8286
RON
05 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H