COD RUTIER schimbat. Limită de viteză de 30 km pe oră în localităţi

COD RUTIER 2020. Ministrul Sănătății, Victor Costache, dezvăluie că se lucrează în Guvern la un proiect de limitare a vitezei în localitate de la 50 la 30 km/oră. Ministrul spune că astfel încearcă să reducă poluarea în marile orașe.

18 dec. 2019, 14:13
COD RUTIER schimbat. Limită de viteză de 30 km pe oră în localităţi

COD RUTIER 2020. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat, sâmbătă, în timpul unei conferințe care a avut loc la sediul PNL Iași, că Ministerul Mediului lucrează la un proiect care să limiteze viteza de deplasare în localitate la 30 km/oră. La conferință era prezent și ministrul mediului, Costel Alexe.

 

Dacă pot da din casă (…) soluţie la care lucrează colegii, dar nu o să fie populară şi o să ne certaţi. Este o soluţie care s-a adoptat la nivel european. Primul lucru pe care îl faci, limitezi viteza, se limitează la 30 la oră. Dar, probabil, colegul meu nu a vrut să vă spună ca să nu îl certaţi prea tare.”, a spus Victor Costache, ministrul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la sediul PNL Iași.

„Colegul” în acest caz era chiar Ministrul Mediului, care a evitat să intre în detalii, arată Newsweek România.

Două zile mai târziu, întrebat despre Ziarul de Iași în legătură cu acest proiect, ministrul Mediului, Costel Alexe, a negat că s-ar fi dezbătut un proiect de limitare a vitezei auto în localitate la 30 km/h. Alexe a spus că „acest lucru nu s-a discutat, nici măcar în glumă. Este în afara agendei noastre de lucru și nici nu face parte din planurile noastre”.