Codin Maticiuc oferă 3.500 de euro şi un apartament unui medic infectat cu Covid-19: „Rog pe acei care va permiteţi să faceţi la fel”

Codin Maticiuc, un om de afaceri, actor şi regizor din România, a postat un mesaj pe contul său personal de Facebook, în care îşi arată sprijinul pentru medicii care luptă cu virusul ucigaş. Acesta va oferi 3.500 de euro şi un apartamet unui medic infectat cu COVID-19, care are nevoie de ajutor. 

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 09:53
Codin Maticiuc oferă 3.500 de euro şi un apartament unui medic infectat cu Covid-19: „Rog pe acei care va permiteţi să faceţi la fel”

Codin Maticiuc este cunoscut pentru actele lui caritabile, astfel că nici de data asta nu a stat cu mâinile în sân şi a ieşit în faţă ajutând medicii din România. Printr-un mesaj pe Facebook, acesta şi-a anunţat dorinţa de a susţine lupta contra coronavirusului. 

„Oameni buni, m-am tot gândit cu ce sa ajut. Aș putea să fac următoarele: sa ma ocup eu de un doctor sau asistenta aflată în lupta cu coronavirusul din București.

După cum urmează:

1 apartament la dispoziție pentru izolarea lui sau (după caz) a familiei lui. Sa păstreze cadrul medical locuința care îi este mai la îndemână pentru a ajunge la lucru.

Citeşte şi: COVID-19. Spania, cel mai scăzut număr de decese, după 24 martie. Numărul infecţiilor a depăşit 135.000

2 ma angajez să cumpăr măști și orice echipament ii mai este necesar pentru orice perioada necesară. De câte ori intră în tura de gardă să-mi spună și eu sa ma intrebuintez. Treaba mea cum fac.

3 500 de euro pe lună de la mine pentru câte luni e nevoie și cât timp coronavirus e prezent ca amenințare. Da, probabil ca la negru, nu știu cum îi pot plăti legal. Sa ma aresteze pentru asta…

Rog cadrele medicale din București care vor să-mi scrie. Voi alege un om lângă care voi rămâne perioada asta. Cum voi alege? Habar n-am. Cum aleg și cazurile în care ma implic din miile de cereri de ajutor. Ceva îmi sare în ochi, ghidat de o forță divină poate, a scris acesta pe pagina sa persoanlă de Facebook. 

De asemenea, la finalul mesajului acesta a adăugat un mesaj special către ceilalţi oameni cu posibilităţi să facă acelaşi lucru: „Rog pe acei dintre voi care va permiteți (băi, barosanilor, va știu care sunteți!) sa puneți umărul și sa faceți la fel. VA ROG pe voi sa dați share și sa facem viral asta. Dacă fiecare om care își permite susține un medic în vremurile astea eu zic ca e bine”, a completat Codin.