Codin Maticiuc se vrea „băiat rău”, dar rămâne un „fante de bani gata”. Noaptea de pomină în Monaco, când „Poponeț” și-a luat bătaie: „Ne-au luat, ne-au băgat în prima baie”

Codin Maticiuc a povestit în cartea "Îmblânzitor de lei și fraieri", un episod din viața sa care demonstrează că vedeta rămâne un "băiat de bani gata" și are nicidecum abilitățile sociale interlopului cu care se asociază.

01 dec. 2021, 10:40
Codin Maticiuc se vrea „băiat rău”, dar rămâne un „fante de bani gata”. Noaptea de pomină în Monaco, când „Poponeț” și-a luat bătaie: „Ne-au luat, ne-au băgat în prima baie”

Codin Maticiuc, cunoscut și cu porecla de „Poponeț”, a făcut senzație cu cartea sa despre interlopul Nuțu Cămătaru, intitulată „Îmblânzitor de lei și fraieri”.

Volumul, care s-a vândut mai dihai ca pâinea caldă, într-o țară unde rata de alfabetizare este una dintre cele mai scăzute din Europa, a fost adeseori criticat pentru scriitura de proastă calitate.

Codin Maticiuc a spus adevărul despre cum a scris cartea despre Nuțu Cămătaru: „Am vorbit fix 6 minute”

În carte, Codin Maticiuc povestește și un episod din propria sa viață, în disperata încercare de a părea un „băiat rău”. „Fantele de Dorobanți” e cunoscut pentru stilul de viață luxos pe care și-l permite din banii familiei, dar și pentru finanțarea unui spital cu 200.000 de euro, după ce tatăl său a delapidat statul român cu milioane de euro prin intermediul unor conturi din Panama.

Codin Maticiuc se străduiește din greu să-și contureze în cartea „Îmblânzitor de fraieri și lei” o imagine cel puțin la fel de „dură” ca cea a interlopului Nuțu Cămătaru.

Pentru „Poponeț”, viața „dură” nu se petrece în Ferentari sau în vreun alt cartier mărginaș, ci tocmai într-un club din Monaco, unde și-a luat bătaie, iar poliția care a descins în locație, i-a băgat pe petrecăreți în baie. Codin povestește cum el era plin de sânge și purta doar lenjerie intimă. Autoritățile au vrut să-l ducă la spital, însă acesta n-a plecat până nu și-a plătit nota pentru consumația din noaptea respectivă, ca un adevărat „băiat rău”.

Codin Maticiuc, noi dezvăluiri despre Nuţu Cămătaru: „E incontestabil până și de rivalii lui”
„Încercau, cumva, prin gesturi să ne facă să ieșim afară. Ei nu voiau să intre acolo. Niciun bodygurad nu voia să intre după noi, efectiv. Erau în costum, în pantofi și se gândeau: «Intrăm așa, care-i procedura?» Până la urmă, noi am ieșit afară, normal, oamenii ne luaseră hainele de pe jos. Ne-au luat, ne-au băgat în prima baie. Pac, au intrat, ne-au acoperit. Noi eram în chiloți. Ne-au băgat într-o baie și ne-au pus hainele pe noi. Între timp, au chemat poliția și pompierii. Acolo nu vine salvarea, la Monaco, vin pompierii.

Am ieșit afară. Pe mine n-au preluat niște polițiști, iar pe el l-au preluat ăștia de la SMURD, că-i curgea sânge. Pompierii lor l-au legat efectiv de targă, pentru că el gesticula și zicea: «Vreau să rămân să beau».

Mie poliția mi-a zis că trebuie să vă ducem și pe dumneavoastră la spital, dar o să vă ducem noi. Am zis OK! Dar aș vrea să intru înăuntru, să-mi iau prietena. Zic, nu, nu mai puteți să intrați, că nu se mai poate. Noi suntem Poliția din Monaco. Și am zis OK, sunteți Poliția din Monaco, puteți să vorbiți, vă rog, și cu patronul pentru că nota e la mine. Eu nu mai plătesc, ca să știți. Dacă mă luați de aici, eu nu mai plătesc nota. Ah, atunci să intrăm, au zis”, își începe istorisirea Codin Maticiuc.