Codin Maticiuc și-a botezat cea de-a doua fetiță. Primele imagini de la eveniment: „Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu”

Codin Maticiuc și-a botezat cea de-a doua fetiță. Actorul și iubita lui, Ana Pandeli, au creștinat-o pe micuța Ilinca, în mare secret. Evenimentul a fost unul restrâns, fiind prezentă doar familia.

09 feb. 2023, 18:28

Codin Maticiuc și-a botezat cea de-a doua fetiță, la biserica Sfântul Ilie din Titan, un loc care are o semnificație aparte pentru familia omului de afaceri. Omul de afaceri a vorbit și despre semnificația pe care o are pentru familia lui biserica unde a fost creștinată cea mică.

Citește și: Codin Maticiuc, mesaj surprinzător la aniversarea părintelui: „De ziua ta, vreau să-ţi spun că te urăsc, tată!”

Codin Maticiuc și-a botezat cea de-a doua fetiță

Botezul fiicei mele Ilinca fost acum câteva săptămâni la biserica Sfântul Ilie din Titan. As vrea sa va spun povestea acestei biserici. Ea a început la moartea bunicii mele din partea tatălui. Dorința ei a fost sa fie îngropată în satul în care s-a născut, satul Livezi.

Tatăl meu i-a îndeplinit aceasta dorința și după slujbă s-a adresat preotului de acolo. I-a propus sa construiască o mini cantină acolo, lângă biserică, sa angajeze doua femei și sa dea de mâncare oamenilor sărmani din zonă, tatăl meu urmând să trimită bani săptămânal pentru a susține acest proces. Preotul a refuzat. I s-a părut mult de muncă și multă responsabilitate. A cerut însă 2000 de lei. Tatăl meu i-a dat banii dezamăgit.

A plecat de acolo spre București și a cumpărat un ziar. Acolo a citit despre un preot din cartierul Titan care se chinuie singur sa ridice o biserică. S-a dus de îndată într-acolo. A găsit o fundație, patru pereți, o schela, câțiva muncitori și un panou cu autorizația de construcție cel puțin ciudat căci la „termen de finalizare” era trecut „când o vrea Dumnezeu”.

I-a întrebat pe muncitori unde îl poate găsi pe preot. Unul dintre ei i-a întins mâna „părintele Costescu”. A fost începutul unei prietenii care durează și-n ziua de astăzi, cei doi construind împreună biserica Sfântul Ilie. A durat ceva ani. Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca sa aleagă pictorii pentru pereți.

Anii au trecut și la un moment dat preotul și-a văzut prietenul abătut. L-a întrebat ce are, tata nu a vrut să-l încarce. El a insistat și tata i-a povestit cum o construcție de a noastră fusese oprită de un proces civil cu o doamnă extrem de vigilenta și procesomana. Când preotul a aflat numele acesteia a pus mâna pe telefon. În jumătate de oră, doamna respectivă era la biserică. Era enoriașa la Sfântul Ilie. I-a mulțumit tatălui meu ca a construit-o și și-a retras de îndată acțiunea din instanță. Tatăl meu a amuțit. Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu„, a scris Codin Maticiuc pe pagina sa de Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Codin Maticiuc (@maticiuc_codin)