Codrin Munteanu (MapN): Ziua Naţională nu poate fi schimbată la cererea unor ignoranţi sau meteosensibili

Publicat: Luni, 01 Decembrie 2014 18:10 // Actualizat: Luni, 01 Decembrie 2014 18:10 // Sursa: romaniatv.net

Secretarul de stat în Ministerul Apărării Naţionale (MApN), Codrin Munteanu, a declarat luni, la Sfântu Gheorghe, în faţa a circa 1.500 de persoane care au participat la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, că Unirea din 1 Decembrie 1918 reprezintă 'cel mai important reper în istoria constituirii statului naţional român unitar şi indivizibil', iar data zilei naţionale nu poate fi schimbată la cererea 'unor ignoranţi, persoane meteosensibile sau duşmani ai României', transmite Agerpres.

Foto: dantanasa.ro

'Unirea naţional-politică din anul 1918 nu a fost una artificială, nu este un dar al lumii către români şi nici rezultatul greşelilor imperiilor care vremelnic ocupaseră străvechile teritorii româneşti (...) Anul 1918 şi ziua de 1 Decembrie constituie cel mai important reper în istoria constituirii statului naţional unitar şi indivizibil, iar data zilei naţionale nu poate fi schimbată la cererea unor ignoranţi, persoane meteosensibile sau duşmani ai României. Noi, actuala generaţie a poporului român, avem în faţa istoriei datoria de a da consistenţă şi de a întări, nu doar de a clama ocazional şi populist, caracterele statului român de stat naţional suveran, independent, unitar şi indivizibil (...) Dreptul la un stat naţional unitar şi indivizibil a fost plătit cu sângele a milioane de români, o jertfă a cărei proporţii este greu de atins de către alte popoare, o jertfă făcută nu pentru a cuceri ţări şi teritorii străine, ci pentru a apăra vatra strămoşească daco-romană. Şi noi, actuala generaţie a poporului român, trebuie să fim solidari şi să ne apărăm drepturile noastre atunci când extremismul şi retorica antiromânească se înteţesc în mod antieuropean şi periculos (...) Privind cu încredere în viitor, va trebui să ne îndeplinim datoria faţă de ţară, în fapt faţă de generaţiile următoare cărora trebuie să le lăsăm o Românie măcar aşa cum am primit-o', a spus Codrin Munteanu.

El a mai menţionat că istoria va consemna în dreptul actualei generaţii a poporului român două împliniri importante - aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană şi a mai spus că e de dorit ca în decembrie 2018, la aniversarea a o sută de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, Republica Moldova să se regăsească alături de România în graniţele Uniunii Europene.

 

 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 dec 10:37
...la Marea Unire de la Alba Iulia, Republica Moldova să se regăsească alături de România în graniţele Uniunii Europene. Sursa: Româniatv.net ...
01 dec 18:27
...(MApN), Codrin Munteanu, a declarat luni, la Sfântu Gheorghe, în faţa a circa 1. Citește mai departe… …read moreRelated Items
...
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H