Codrin Ştefănescu: „Avem de-a face cu un complot”

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu a afirmat miercuri, la Antena 3, că „avem de-a face cu un complot”, după ce scrisoarea contestatarilor din PSD a apărut în spațiul public, și a calificat gestul celor trei semnatari ca un „act de trădare”.

19 sept. 2018, 09:18
Codrin Ştefănescu: „Avem de-a face cu un complot”

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat miercuri, că scrisoarea apărută în PSD este un act de trădare din partea unor colegi pe care Liviu Dragnea i-a susţinut în funcţii colosale, atât în partid cât şi în Parlament sau Guvern, precizând că e vorba de un complot.

„Avem de-a face cu un complot. Acest complot vine într-un moment în care fiecare membru al PSD știe că partidul se bate cu ultimele reglementări și ultimele legi, ca să pună cu botul pe labe această caracatiță odioasă, care a sugrumat România în ultimii 12 ani. Sigur că membrii de partid se uită cu maximă atenție. Când apare acest complot, avem 1383 de primari și viceprimari anchetați într-o formă sau alta abuziv. Avem aproape toate conducerile județene hărțuite. (…) Eu o văd ca pe un act de trădare în acest moment (c.n. scrisoarea anti-Dragnea)”, a spus Ștefănescu la România TV.

Secretarul general adjunct al PSD crede că membrii de partid social democraţi nu vor fi de acord cu această scrisoare.

„Membrii noştri de partid nu o să înghită această scrisoare. Discuţia de la CEX va fi una extrem de de dură şi tranşantă pe această chestiune pentru că ne-au adus mari prejudicii de imaghine toate aceste declaraţii în ultimele câteva săptămâni, într-un moment foarte delicat pentru partid, într-un moment în care în linia 1 se află foarte mulţi colegi de-ai noştri. Vineri, la CEX, va trebui să găsim obligatoriu o soluţie la acaestă chestiune”, a completat Codrin Ştefănescu.

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbeşte de o săptămână, conţine 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al camerei Deputaţilor. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.