Codrin Ştefănescu, despre impunerea insectelor ca alimente: „Românul e învăţat să trăiască din ce creşte în curtea lui. Ei ne distrug stilul de viaţă”

Secretarul general al Alianţei Pentru Patrie, Codrin Ştefănescu, a declarat că este total împotriva directivelor de la Bruxelles cu privire la noile alimente recomandate pentru consum, mai ales împotriva celor pe bază de insecte.

14 sept. 2022, 08:42
Codrin Ştefănescu, despre impunerea insectelor ca alimente: „Românul e învăţat să trăiască din ce creşte în curtea lui. Ei ne distrug stilul de viaţă”

Codrin Ştefănescu s-a arătat extrem de revoltat de reacția europarlamentarilor români, despre care spune că nu luptă pentru interesele României și aprobă legi care nu sunt în interesul celor care i-au votat.

„Nu poţi să-mi ţii tu copilul în frig, nu mă poţi obliga să îmi ţin familia în frig. Nu ne putem întoarce în urmă cu 30 de ani, să învăţ la lumina opaiţului. Nu pot să îmi pun copilul să mănânce salată de lăcuste şi greier, că aşa vrea unul din Europa.

Noi, ca țară, în contextul în care putem produce alimente, de la alune, nuci, ulei, vin, carne, ș.a.m.d. pentru întreaga Europă, vii tu şi ne spui să tăiem din consum, şi că nu putem trăim altfel?

Este inimaginabil ce se întâmplă acum.

Pentru micile avantaje, vă vindeţi propriul vot. Pentru că aveţi rude ce au fost angajate recent la stat, vă spun eu de ce o faceți. Ca să ne lămurim.

Este inadmisibil, şi precizez că noi, cei de la APP avem uşile deschise pentru orice român, indiferent de formaţiune.

Este unic pe glob ceea ce au făcut ei. Legile justiţiei nu sunt pentru amninistie şi graţie.

Prin reglementarea făcută de Bruxelles, noi nu mai avem voie să creştem porci şi nu mai avem voie de lemne de foc. Că așa ne spune Șefa Comisiei Europene. Ei ne fac acum nişte reglementări care ne distrug stilul de viaţă. Păi ei ar trebui să știe, că noi, ca popor, știm să ne gestionăm în vremuri de criză.

O să vedem în 2024 ce va fi. De asta şi tot repet şi îndemn populația să iasă la vot!”, a spus Codrin Ştefănescu la BZI Live.

Citeşte şi: Ministrul Câciu se laudă cu investiții străine masive în România: „Au crescut cu 43,7% față de anul trecut” / Economia a fost blocată în 2021, pe fondul COVID

De asemenea, Codrin Ştefănescu se opune ideii ca românii să trebuiască raţionalizeze sau să facă economie de alimente sau energie, pentru că România are capacitatea de a-şi susţine consumul din producţia proprie.

„Eu nu vreau să închid ideea de tradiţie şi de biserică în România. Păi vii tu, birocrat de la Bruxelles şi îmi spui că nu există biserică?! Că să mă duc să fac duş câte doi?!Vin ăştia şi ne spun să stăm la comun cu toţii, să stăm câte 60 în cameră?

Cum să aplaudaţi voi detalierea tabelelor pentru noul tip de hrană?

Cum să mă duc eu în ţara mea şi să le spun că o să avem implementată o nouă structură alimentară? Tot felul de alimente sintetice… de la carne sintetică, orez sintetic, lapte, sintetic, ouă sintetice… acum și alimente din rumeguş?

Românul e învăţat să trăiască din ce creşte în curtea lui. Şi tu vrei să ne impui să nu mai facem asta? Şi tu, europarlamentar român, aplauzi chestia asta? Tu, cel pus acolo din banii mei?!

Păi cei din Ungaria i-au huiduit și tu, parlamentar român, îi aplauzi și aprobi?!

Gândaci de bucătărie… tu îţi dai seama?

Şi ăştia ne spun să facem economie ca să trăiască bine Europa, că aşa oprim războiul din Ucraina. Nu mai mâncaţi, nu mai beţi, nu mai faceţi baie… Băi, da stai aşa…”, a conchis Codrin Ștefănescu.

Citeşte şi: Premierul Ciucă, despre aderarea la OCDE:”Reprezintă unul dintre cele mai importante obiective de ţară”