Codrin Ştefănescu, după respingerea cererii de eliberare a lui Dragnea: „A fost plimbat într-o cuşcă de 4 m/4m. E ca pe vremea lui Stalin”

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia lui Liviu Dragnea privind eliberarea condiţionată. Codrin Ştefănescu anunţă că este o mare nedreptate.

27 mai 2021, 11:09
Codrin Ştefănescu, după respingerea cererii de eliberare a lui Dragnea: „A fost plimbat într-o cuşcă de 4 m/4m. E ca pe vremea lui Stalin”

Codrin Ştefănescu a reacţionat dur după decizia instanţei. „Toţi cei din acest dosar sunt liberi, singurul care nu a avut nicio problemă în acest dosar, Liviu Dragnea, stă în puşcărie. I s-au încălcat drepturile, ca pe vremea lui Stalin. Toţi s etem de el, de la mişscarea #rezist, până la colegii mei din PSD. Aţi văzut vreo reacţie a colegilor mei din PSD vizavi de abuzurile prin care trece Liviu Dragnea. Conducerea PSD egal #rezist”‘! Liviu Dragnea nu stă bine cu sănătatea, el trebuie operat la coloană, nu a avut parte de tratament de specialitate în penitenciar, psihic e bine”.

Tribunalul Bucureşti a respins, joi, contestaţia lui Liviu Dragnea privind eliberarea condiţionată, decizia fiind definitivă. El va putea depune o nouă cerere după 27 august. Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD și apropiat al lui Liviu Dragnea, a declarat că este „siderat” de decizia magistraților.

„Sunt siderat la fel ca și mulți alți români în acest moment. (…) Se pare că sistemul nu vrea, încălcând toate legile, dreptul constituțional, dreptul penal, absolut tot ce există în legislația românească pentru a-l ține pe Dragnea după gratii și toată lumea a început să vadă acest lucru și foarte mulți oameni din România devin tot mai nervoși vizavi de acest subiect, așa cum suntem și noi, prietenii și apropiații lui”, a spus Codrin Ştefănescu.

Liviu Dragnea rămâne în arest. Cererea de eliberare condiţionată i-a fost respinsă

„Nu avea voie nici să-şi cumpere un pachet de ţigări”

„Eu am fost la el în vizită de 31 de ori – el renunţând la vizita familiei – în doi ani de zile. Am văzut prin tot ce a trecut. Problemele de sănătate pe care le are… Am şi spus public că, în momentul în care va ieşi, primul lucru pe care o să îl facă este să se întâlnească cu medicii care vor stabili dacă se operează sau nu la coloană. Nu am văzut cum a fost abuzat, în momentul în care s-a îmbolnăvit un deţinut de COVID şi el a fost trimis la alt spital şi ţinut acolo câteva luni de zile.

Am ştiut momentul în care a fost scos de la muncă, toate momentele în care a fost umilit, momentul în  care nu avea dreptul să îşi cumpere nici măcar un pachet de ţigări de la magazinului penitenciarului, momentul în care era scos, o dată pe săptămână, într-un spaţiu de 4 metri pătraţi cu gratii, ca să îi plimbe şi, dacă se poate, noaptea.

Prin ce a trecut omul ăsta depăşeşte limita democrației într-o ţară normală. Cazul Dragnea devine o chestie pe care românii o percep ca abuzul desăvârşit, total. Se calcă în picioare orice lege există scrisă și aprobată în legislaţia românească. Omul ăsta trebuie să stea acolo cât mai mult. Dacă se poate, să nu se mai întoarcă deloc şi să facă fericită o grămadă de lume. De aceea, şi sistemul este foarte nervos pentru ca el are încă prieteni, foarte mulţi susţinători”, a mai spus Codrin Ştefănescu.

Florin Cîţu anunţă noi măsuri de relaxare: „Până la 1 august, sperăm să avem 50 – 60% din populație vaccinată”