Liviu Dragnea rămâne în arest. Cererea de eliberare condiţionată i-a fost respinsă

Sentinţa Tribunalului Bucureşti este definitivă. Cererea iniţială privind eliberarea condiţionată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost de asemenea respinsă ca neîntemeiată.

27 mai 2021, 10:19
Liviu Dragnea rămâne în arest. Cererea de eliberare condiţionată i-a fost respinsă

UPDATE

: Tribunalulul Bucureşti a respins, joi, contestaţia lui Liviu Dragnea privind eliberarea condiţionată, decizia fiind definitivă. El va putea depune o nouă cerere după 27 august.

Respinge contestatia formulata de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondata. Admite contestatia formulata de PICCJ -DNA impotriva sentintei, pe care o desf in parte, in sensul ca propunerea sau cererea de liberare conditionata va putea fi reinnoita dupa 27.08.2021. Definitiva”, se arată în minută.

„Sunt siderat la fel ca și mulți alți români în acest moment. (…) Se pare că sistemul nu vrea, încălcând toate legile, dreptul constituțional, dreptul penal, absolut tot ce există în legislația românească pentru a-l ține pe Dragnea după gratii și toată lumea a început să vadă acest lucru și foarte mulți oameni din România devin tot mai nervoși vizavi de acest subiect, așa cum suntem și noi, prietenii și apropiații lui”, a spus Codrin Ștefănescu.

Avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, susține că va mai exista o șansă de eliberare condiționată a clientului său, dacă se acceptă strămutarea dosarului la o altă instanță. Avocatul arată că judecătorul de la Tribunalul București a încercat să obțină de la Liviu Dragnea o declarație prin care acesta să își asume vinovăția.

”În situația în care se va accepta cererea de strămutare, această decizie de astăzi va fi desființată de drept, conform legii și are o nouă șansă de a cere eliberarea condiționată la un alt tribunal.

Nu știu să vă spun la ce tribunal se va judeca pentru că în această situație nu îți alegi instanța la care vei fi trimis”, a spus Flavia Teodosiu.

Avocatul susține că judecătorul a încercat să obțină de la Liviu Dragnea o declarație de recunoaștere a vinovăției.

Știți care este problema? De data asta chiar m-a surprins judecătorul pentru că a vrut să smulgă de la domnul Dragnea o declarație de genul: ”da, recunosc, mă simt vinovat”, asta în condițiile în care el a pledat nevinovat până la final. Practic, ieri judecătorul asta a vrut să audă din gura domnului Dragnea ”vai, recunosc, sunt vinovat”. Eu i-am explicat judecătorului că nu mai suntem la instanța de fond și nu poate fi judecat pentru faptă, aici fiind vorba despre eliberarea condiționată și îndeplinirea termenilor de eliberare condiționată.”, a spus avocatul.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti sunt aşteptaţi să pronunţe, joi, soluţia cu privire la eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea. Decizia magistraţilor ar urma să fie definitivă. Se întâmplă la fix doi ani de la condamnare.

Tribunalul Bucureşti a avut şi miercuri pe ordinea de zi dosarul care priveşte eliberarea condiţionată a lui Liviu Dragnea, însă cauza a fost amânată pentru joi.

”Având nevoie de timp pentru a delibera, completul de judecată urmează a amâna pronunţarea la data de 27.05.2021”, a decis instanţa.

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat condiționat, Tribunalul București anunţă sentinţa joi
Sentinţa Tribunalului Bucureşti ar urma să fie definitivă. Cererea iniţială privind eliberarea condiţionată a fost depusă la Judecătoria Sectorului 5, însă a fost respinsă ca neîntemeiată.

Dragnea a primit aviz favorabil din partea comisiei speciale din cadrul Penitenciarului Rahova.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 27 mai 2019, de magistraţii ÎCCJ, la trei ani şi şase luni de închisoare, cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Liviu Dragnea cere să fie eliberat pentru că s-a vaccinat: „Am suportat şi îndurat toate abuzurile 9 luni de zile!”

Magistrații Tribunalului București au amânat decizia privind eliberarea condiționată a fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Pronunțarea se va face joi. Avocata Flavia Teodosiu a declarat în fața jurnaliștilor că șansele ca Liviu Dragnea să fie eliberat mâine sunt de 100%, fiind îndeplinite toate criteriile prevăzute de lege.

„Am decis să fac o solicitare în sensul amânării acestei cauze, întrucât dispoziția legală prevăzută de Art.74, alin. 5 din Codul de Procedură Penală spune că dacă se va admite acea cerere a noastră de strămutare această hotărâre va fi desființată conform legii. Eu am apreciat că este util și firesc, și normal, și legal ca această instanță să amâne judecarea contestației. Instanța nu a admis cererea noastră, ne-a dat cuvântul pe fond. Eu am făcut toate apărările. Instanța fondului a pronunțat, din punctul nostru de vedere, o hotărâre complet nelegală și neîntemeiată, pornind în primul rând de la dispozițiile Dreptului național, cât și de la dispozițiile Dreptului european”, a spus Flavia Teodosiu.

Întrebată ce șanse sunt ca Liviu Dragnea să fie eliberat mâine, Teodosiu a răspuns: „În mod normal, după părerea mea, șansele sunt de 100%, având în vedere că sunt îndeplinite toate condițiile prevăzute de lege, atât de legea română, cât și de legea europeană”.