Codrin Ştefănescu îl ia la ţintă pe Ponta: Să ne povestească despre înţelegerea sa cu Băsescu

Fostul premier Victor Ponta ar trebui să povestească, înainte să critice partidul pe care l-a condus, despre pactul de coabitare încheiat cu fostul președinte Traian Băsescu, precum și despre "șprițurile neoficiale cu cei mai reprezentativi oameni ai binomului", consideră secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

05 sept. 2017, 11:26
Codrin Ştefănescu îl ia la ţintă pe Ponta: Să ne povestească despre înţelegerea sa cu Băsescu

El s-a declarat surprins, cu prilejul unei declarații de presă, de faptul că Victor Ponta, fost coleg, prieten, premier și președinte al partidului, „devine pe zi ce trece tot mai critic cu foștii lui camarazi, camarazi care, de-a lungul timpului, au făcut totul pentru el: l-au făcut deputat, ministru, prim-ministru și l-au ales să le fie și conducător o perioadă de timp”.

Citeşte şi: Bogdan Diaconu îi răspunde lui Ponta: Mi-a fost drag. Ne vedem în 2019 când va fi judecat şi cântărit de către români

„Mă așteptam ca Victor, înainte de a călca în picioare tot ceea ce l-a reprezentat chiar și pe el cât a fost membru PSD, înainte de a se război cu Liviu Dragnea, înainte de a ne jigni pe noi zi de zi, de parcă este îndemnat de o forță nevăzută să facă asta, cred că ar trebui să răspundă la întrebările pe care i le-am pus permanent atât eu, cât și foștii lui colegi de partid, dar și mass-media. Adică, să ne povestească despre înțelegerea sa cu Băsescu; despre pactul de coabitare încheiat cu acesta fără știința noastră; despre șprițurile neoficiale cu cei mai reprezentativi oameni ai binomului; despre întâlnirile, din sufrageria lui, cu Elena Udrea; despre trocurile cu Kovesi; despre partidele de tenis cu Coldea și, mai ales, să ne dea explicații publice pentru comportamentul lui nefiresc și total indiferent din anii în care toată conducerea centrală și teritorială de partid a fost hărțuită, vânată și masacrată de reprezentanții instituțiilor de forță, ai binomului, ai ‘statului de drepți’, reprezentanți cu care el se întâlnea și oficial, și neoficial, în mod constant și periodic. Și mai cred că ar trebui să ne povestească cu sinceritate despre soarta pe care a avut-o profesorul lui, cel care l-a adus și promovat în PSD, Adrian Năstase”, a arătat Ștefănescu.

El a promis că, după ce Ponta va răspunde la toate întrebările de mai sus și va explica onest tot ceea ce s-a întâmplat, va fi „foarte atent” la criticile pe care acesta le va aduce PSD.