Codrin Ştefănescu: "Lasilor! Aţi hulit foştii lideri curajoşi ai acestui partid". Adrian Năstase: Nu comentez teza "tătucilor"

Publicat: Sâmbătă, 22 August 2020 20:01 // Actualizat: Sâmbătă, 22 August 2020 20:01 // Sursa: romaniatv.net

Fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, scrie, într-o postare pe Facebook, după Congresul de sâmbătâ în urma căruia Marcel Ciolacu a fost ales președinte plin al PSD, că ”începând de azi, Klaus are și PSD-ul lui”. Ștefănescu a rămas unul dintre oamenii apropiați de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, mărturisind public că l-a vizitat de mai multe ori la penitenciarul Rahova. Ștefănescu face parte din așa numita aripă ”peremistă” a PSD, care, spre deosebire de Olguța Vasilescu, și ea provenită din Partidul România Mare, n-a mai fost cooptat în noua conducere.

Congresul PSD nu a mulţmit pe toată lumea. În afara lui Teodorovici, au fosst şi alţi dfisidenţi, care, în loicul justiţiei, au reacţionat pe reţelele de socializare. ”Lasilor! Ati aprobat toate aberatiile, v-ati cālcat in picioare toate dezideratele, ati hulit fostii lideri curajosi ai acestui partid, v-ati delimitat de trecutul PSD si ati jignit iremediabil milioane de votanti! Ati anulat lupta noastrā pentru drepturi si libertati, ati aprobat abuzurile infiorātoare ale anilor trecuti. L-ati pupat pe Grindeanu, l-ati pupat pe Ciolacu, desi pe la colturi urlati in pumni de furie si jenā! Incepând de azi, Klaus are si PSD-ul lui! Cu voia voastrā si cu votul vostru! Si când mā gândesc pe câti dintre voi am apārat când nimeni nu indrāznea sā o facā! Imi vine sā urlu, nu alta!”, a scris Codrin Ştefănescu pe Facebook.

Adrian Năstase, reacție după Congresul PSD: "Am o problemă cu despărtirea de trecut"

Adrian Năstase reacționează după Congresul PSD. El susține pe blog că dintre discursuri cel mai mult i-a plăcut cel susținut de Gabriela Firea și a dezvăluit că are o problemă cu „despărțirea de trecut”. Proiectul politic este bine întocmit, susține Adrian Năstase, care refuză să comenteze reluarea tezei „tătucilor”.

Dintre discursuri, mi-a plăcut cel al Gabrielei Firea. Liber, cu empatie, critic la adresa guvernului si cu un mesaj valabil in ceea ce o priveste pe Maria. Cea căreia unii vor să-i pună o altă pălărie.
 

Corectă nevoia de identificare a noului electorat. Efortul trebuia inceput mai demult.

Proiectul politic este bine intocmit. Definirea patriotismului economic era necesară. Va fi nevoie de o curajoasă punere in aplicare.

Am o problemă cu „despărtirea de trecut". Formula traditională, la fiecare congres era „deschidem un nou capitol", acceptandu-se, totusi, ideea unei continuităti. Varianta actuală e mai ambitioasă. „Tabula rasa", „Albă ca Zăpada". Eu credeam că e necesară despărtirea de „greselile trecutului" dar – consider – „trecutul", in ansamblul sau inseamnă rădăcinile in care se ancorează un copac puternic. Iar tăierea lor poate fi periculoasă. Oricum, nu poti, pe de o parte, să te separi de trecut si, in acelasi timp, să-ti amintesti de rolul jucat de „PSD-ul trecutului" in aderarea la UE si la NATO.

Elevii sunt REVOLTAȚI de declarațiile Ralucăi Turcan și acuză Guvernul de IRESPONSABILITATE: 'Dau dovada de nepăsare!'

In materie de politică externă social-democrată, a existat, de altfel, doar un mesaj pentru ambasadorul american – pro Nato si pro parteneriatul strategic cu SUA.

Nu comentez reluarea tezei „tătucilor" pentru că e vorba de o trimitere la un personaj care murise deja atunci cand s-a născut Ciolacu.

Vasile Dancu poate avea un rol important in distribuirea puterii in interiorul PSD. Totusi, in conditiile in care presedintele Consiliului national este ales de Congres si in conditiile in care multi din membrii săi vor intra in Consiliul politic national, nu-mi este clar cu ce se va mai ocupa Consiliul National. Vor ramane doar departamentele cu un coordonator, numit presedinte al CN. Intr-un fel aceasta e o parte din reforma gandită de Liviu Dragnea care voia eliminarea CN din organigrama partidului.

Sper, totusi, ca măsurile stabilite să asigure, pe termen scurt, mobilizarea partidului si rezultate bune la alegeri. Pe termen lung sunt mult mai multe lucruri de făcut", scrie Năstase pe blog. „Practic vorbind, Congresul PSD trebuia să aibă loc. Era nevoie să se acorde legitimitate conducerii partidului. Altfel, semnătura pe listele de parlamentari putea fi contestată. In plus, in felul acesta, a fost acoperită vulnerabilitatea legată de solicitarea lui Teodorovici.

Ce a spus Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a afirmat că PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci, iar acest lucru nu a făcut bine nici partidului, nici României. El a adăugat că „vremea tătucilor a apus”. Acesta a prezentat şi echipa care va face parte din conducerea formaţiunii, dacă va fi ales şa şefia PSD. 

„Suntem partidul primarilor, avem în jur de 1.700 de primari, peste jumătate de primarii din România care sunt aproape de oameni. Eu cred în victoria la alegerile care urmează. Vă spun şi vouă să credeţi. Avem cei mai eficienţi primari şi preşedinţi de CJ. Avem prima şansă. Depinde numai şi numai de noi, de puterea noastră să transformă această şansă într-o victorie care să arate că PSD e în continuare cea mai importantă forţă politică din România. Avem oameni buni, dar care nu au fost lăsaţi să vină în faţă. PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci şi acest lucru nu a făcut bine partidului, nici României. Vremea tătucilor a apus. Eu vreau un PSD de echipă şi de aceea am adus cei mai buni oameni Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Olguţa Vasilescu, Daniel Băluţă, Radu Moldovan, Ionuţ Pucheanu, Dragoş Benea, Laurenţiu Nistor, Doina Fedeorovici, Victor Negrescu. Aceasta e echipa nou. Mă bazez pe voi. Ştiu că împreună vom reuşi. Aşa să ne ajute Dumnezeu”, a afirmat Marcel Ciolacu la Congresul PSD de sâmbătă.

El a adăuguat că vrea un PSD care să fie pro-european şi care să dezvolte parteneriatul cu NATO şi cel strategic cu SUA.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Adrian Năstase alegri PSD Codrin Stefanescu Congres PSD Marcel Ciolacu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H