COD GALBEN de ploi torenţiale şi grindină. Vezi zonele afectate

Estul, centrul şi sudul ţării, inclusiv Capitala, se află, în intervalul miercuri, ora 23.00 - joi, ora 23.00, sub cod galben de furtuni, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meterologie (ANM).

RomaniaTV.net
12 iun. 2013, 15:16

Începând din a doua parte a nopţii de miercuri spre joi şi până la ora 23.00 a zilei de joi, 13 iunie, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi în sudul şi estul Transilvaniei. 

Atenţionarea vizează judeţele Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Buzău, Harghita, Covasna, Buzău, Sibiu, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Tulcea şi Constanţa.

Potrivit meteorologior, în aceste regiuni, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie, şi căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în a doua parte a zilei de joi şi la începutul nopţii.

În aceste regiuni se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în a doua parte a zilei de joi şi la începutul nopţii.

Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Manifestări ale instabilităţii atmosferice se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.