Codul muncii s-a modificat din nou. Salarizarea angajaţilor este vizată de ultimele schimbări

Codului muncii i-au fost aduse câteva modificări cât și câteva noi prevederi care au intrat în vigoare începând cu această lună.

27 aug. 2019, 14:46
Codul muncii s-a modificat din nou. Salarizarea angajaţilor este vizată de ultimele schimbări

În primul rând este vorba despre „Registrul național cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale”. Ce care trebuie să obțină un certificat în acest sens sunt acei angajați care intră în contact direct cu persoane vulnerabile, femei, copii sau persoane cu dizabilități.

Acest certificat, ca și cazierul judiciar, are o valabilitate de șase luni, ceea ce înseamnă că profesorii sau cadrele medicale vor trebui să solicite de două ori pe an eliberarea unui astfel de document de la poliție.

O altă modificare care a intrat în vigoare privește salarizarea, mai precis salarizarea celor cu studii superioare. Astfel, dacă pentru o poziție sunt cerute studii superioare, fie prin lege fie prin acte interne ale companiei, angajatul care îndeplinește condiția trebuie să aibă un salariu de cel puțin 2.350 de lei, cu condiția să lucreze în conformitate cu studiile de cel puțin un an, conform HG 937/2018.