CODUL PORTOCALIU de INUNDAŢII se extinde. Sute de oameni EVACUAŢI, zeci de gospodării INUNDATE VIDEO

Situaţie dramatică în sudul României. Apele au ieşit din matcă şi au măturat tot în cale. Peste 40 de case au fost inundate, iar peste 300 de gospodării au fost transformate în adevărate canale. Zeci de oameni au fost evacuaţi noaptea trecută de teamă ca locuinţele să nu se prăbuşească peste ei. Iar cel mai grav este că pericolul nu a trecut. Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis vineri un nou cod portocaliu de inundaţii. Astfel, în intervalul 7 martie 2014 ora 10.00 – 8 martie 2014 ora 18.00 vor fi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice, cu depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE şi DE INUNDAŢIE.

07 mart. 2014, 08:19

Peste 30 de familii s-au trezit la prima oră cu apa în case şi în gospodării, la Drăgoteşti, în judeţul Dolj. Un dig din saci de nisip improvizat de localnici a cedat în calea apelor. Disperate, mai multe familii au strâns tot şi au plecat la rude.

Situaţie gravă este şi în Movileni, judeţul Olt. Zeci de case şi gospodării au fost inundate. Pârâul Dorofei care e secat 11 luni pe an a făcut prăpăd. Zeci de familii din Movileni au fost evacuate în toiul nopţii. Oamenii au fost duşi în săli de sport sau la rude.

O femeie de 56 de ani din Mehedinţi a fost gasită moartă în apele unui râu. Femeia era dată dispărută de miercuri. Femeia avea în grijă vacile sătenilor din localitatea Pătulele. Rudele au căutat-o două zile. Femeia a căzut in râul Blahniţa, umflat brusc de ploile abundente din ultima perioadă.

Citeşte şi Inundaţii în Craiova: Precipitaţiile din ultima perioadă fac ravagii în sudul ţării

COD PORTOCALIU

Se menţine COD PORTOCALIU pâna în data de 7 martie 2014 ora 18.00 pe Desnăţui (judeţul Dolj), Raznic (afluent al Jiului- judeţul Dolj).

Se instituie COD PORTOCALIU începând cu data de 7 martie 2014 ora 10.00 pe râul Teleorman pe sectorul aval Tătărăşti – Olteni (judeţul Teleorman) şi începând cu data de 7 martie 2014 ora 12.00 pe râul Neajlov pe sectorul Vadu Lat-Călugăreni (judeţul Giurgiu).

COD GALBEN

Se menţine COD GALBEN pe Drincea (judeţul Mehedinţi), Jiu-sector aval Filiaşi (judeţul Dolj), pe Motru şi pe unii afluenţi din bazinul inferior al Jiului (judeţele Mehedinţi, Gorj şi Dolj), pe Olteţ aval Oteteliş (judeţele Vâlcea şi Olt) şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior din judeţul Olt, pe râurile din bazinul Vedea (judeţele Olt, Argeş şi Teleorman), pe Călmăţui (judeţul Teleorman) şi pe Neajlov amonte Vadu Lat (judeţele Argeş şi Dâmboviţa).

Se instituie COD GALBEN începând cu data de 7 martie 2014 ora 12.00 pe râul Olt aval de Drăgăneşti (judeţul Olt).

Citeşte şi VREMEA ÎN BUCUREŞTI: Ploi, lapoviţă şi posibile NINSORI în weekend

Se ridică avertizarea hidrologică COD GALBEN şi PORTOCALIU de pe celelalte râuri avertizate anterior începând cu data de 7 martie 2014 ora 10.00.