Codul rutier 2023. Amenzi de 4.000 lei pentru șoferii care nu au acest semn pe parbriz

Legislația rutieră se modifică din nou. Unii șoferi riscă amenzi usturătoare, de până la 4.000 de lei, dacă nu au acest semn pe parbriz.

07 iun. 2023, 09:37
Codul rutier 2023. Amenzi de 4.000 lei pentru șoferii care nu au acest semn pe parbriz

Codul rutier prevede că fiecare transport trebuie să aibă un anumit simbol amplasat pe caroserie sau parbriz. În caz contrar, conducătorii auto sau entitatea juridică care le-a încredințat autovehiculul pot fi sancționați potrivit legii. Amenzile sunt usturătoare, depinzând de categoria de risc din care face parte transportul, scrie Cancan.ro.

Citește și: Cod rutier 2023. Ce amendă rişti, dacă eşti tras pe dreapta pentru că eşti încălţat în şlapi la volan

De exemplu, legislația rutieră în vigoare prevede faptul că pe vehiculele care efectuează un transport de deșeuri trebuie să aibă afișat semnul ”D”. Dacă nu fac acest lucru, șoferii s-ar putea trezi cu o amendă de la 2.000 de lei până la 4.000 de lei. De altfel, conducătorii auto care nu respectă această regulă, pot fi sancționați pe loc.

Citește și: Incendiu la un autoturism care circula pe A1. O maşină echipată cu instalaţie GPL s-a făcut scrum

Șoferii care transportă deșeuri periculoase trebuie să aibă, de asemenea, toate actele necesare asupra lor, pentru un astfel de transport, deoarece se vor cere la control. În categoria autovehiculelor care pot transporta astfel de mărfuri periculoase se numără camioanele, cisternele sau autotrenurile.