Coduri de bare pentru toţi oamenii. Soluţia controversată propusă de preşedintele Chinei, pentru populaţia lumii

Xi Jinping, preşedintele Chinei, crede că varianta unor coduri de bare este cea mai bună soluţie pentru comerţul internaţional şi pentru călătorii. Aceste coduri ar conţine informaţii despre sănătatea persoanei.

22 nov. 2020, 19:53
Coduri de bare pentru toţi oamenii. Soluţia controversată propusă de preşedintele Chinei, pentru populaţia lumii

„Sperăm ca mai multe ţări să se alăture acestui mecanism”, a spus preşedintele Xi Jinping, la summit-ul G20. În China sunt deja folosite activ astfel de coduri de bare. Transportul intern este dependent de acestea.

În trecut, tentativele de a introduce paşapoarte de sănătate sau alte metode de supervizare a felului în care călătoresc oamenii au fost criticate dur.

În altă ordine de idei, după cum transmite AFP, liderii statelor din G20 s-au angajat să depună ”toate eforturile” pentru a asigura o distribuire echitabilă a vaccinurilor împotriva COVID-19 în lume şi pentru a susţine ţările sărace ale căror economii au fost afectate de criza sanitară,. „Am mobilizat resurse pentru a răspunde nevoilor de finanţare imediate în domeniul sănătăţii mondiale în scopul susţinerii cercetării, dezvoltării, fabricării şi distribuirii de diagnostice, tratamente şi vaccinuri sigure şi eficiente contra COVID-19„, au susţinut liderii ţărilor G20 în declaraţia finală a unui summit organizat sâmbătă şi duminică de Arabia Saudită prin videoconferinţă.

Citeşte şi Un medic a ucis doi pacienţi infectaţi cu SARS CoV 2 cu o injecţie letală. Cum şi-a motivat bărbatul gestul

În contextul în care ţările cele mai bogate îşi planifică programe de vaccinare, SUA intenţionând să lanseze o astfel de campanie la începutul lunii decembrie, experţii au avertizat că ţările în curs de dezvoltare întâmpină obstacole care ar putea priva numeroase persoane de prima protecţie contra SARS-CoV-2.

Astfel, s-au înmulţit apelurile ca G20 să contribuie la acoperirea unui deficit de finanţare de 4,5 miliarde dolari în cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru a garanta accesul tuturor la teste, tratamente şi vaccinuri.