Coduri secrete pentru smartphone. Ce se întâmplă dacă tastezi „7594” pe telefonul mobil

Majoritatea oamenilor își iau cu ei telefonul peste tot pe unde merg, de aceea e important să știe că cele mai noi modele au niște coduri secrete utile.

22 dec. 2022, 11:15
Coduri secrete pentru smartphone. Ce se întâmplă dacă tastezi „7594” pe telefonul mobil
Telefonul mobil folosește coduri secrete

Cu toții folosim telefonul mobil, fie că mergem la școală, în oraș sau la muncă. Telefoanele smart au coduri secrete interesante pe care cu siguranță nu le știai.  Aceste coduri îți permit să apelezi la anumite funcții, precum camera foto, emoji-urile sau captura de ecran, mai rapid.

Telefoanele smart vin cu multe coduri și funcționalități care te pot ajuta să obții acces la anumite setări de pe dispozitiv. Android este un sistem de operare dezvoltat de Google, bazat pe nucleul Linux, conceput în sepcial pentru dispozitivele mobile cu ecran tactil. Sistemul de operare are mai multe domenii de aplicare, inclusiv televiziunea digitală, sistemele de divertisment auto, consolele de jocuri portabile, camere foto digitale, navigație GPS, ceasurile inteligente și altele.

Citește și: Greșeala frecventă care distruge bateria telefonului mobil. Ce să nu faci dacă vrei să nu treci prin asta

Codul secret „7594” pe telefonul mobil

Sistemul de operare Android este cel mai popular sistem de operare mobil, iar dacă folosiți un telefon Android, probabil că deja cunoașteți codurile USSD. Acestea sunt cunoscute și sub denumirea de „coduri secrete” și sunt folosite pentru a debloca acțiuni ascunse. Serviciul reprezintă un protocol de interfață cu utilizatorul pe care îl puteți folosi pentru a accesa funcțiile ascunse.

Pentru a rula orice cod de securitate, trebuie să îl introduceți direct în dialer. Codul va returna direct sau este posibil să trebuiască să apăsați Dial.

Citește și: Mare atenție! Cum îți pot fi furate datele din telefon fără să-ți dai seama. Aplicațiile care îi pun în pericol pe utilizatori

Codul „7594”, introdus sub forma *#*#7594#*#*#*, vă va arăta un mesaj care indică schimbarea comportamentului butonului de alimentare. Cu ajutorul acestui cod, vei putea controla oprirea alimentării odată ce codul a fost activat. Acesta vă permite să închideți telefonul fără a accesa meniul de alimentare.

poate fi util atunci când aveți nevoie să închideți smartphone-ul rapid, în situații de urgență. La pornirea telefonului va fi solicitat un cod de acces, păstrând datele în siguranță în cazul în care acesta este furat.