COD GALBEN de CEAŢĂ în mai multe judeţe şi în Capitală. Avertizare pentru şoferi UPDATE

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi dimineaţa cod galben de ceaţă pentru mai multe judeţe.

26 dec. 2013, 19:04
COD GALBEN de CEAŢĂ în mai multe judeţe şi în Capitală. Avertizare pentru şoferi UPDATE

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, circulaţia pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi nu este întreruptă din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere, însă în mai multe zone din ţară este ceaţă, care reduce vizibilitatea şi îngreunează traficul.

De asemenea, pe DN1 Braşov – Ploieşti se circulă îngreunat, în coloană, între Predeal şi Buşeni, pe sensul de coborâre. Şoferii pot folosi ruta DN1A Săcele – Cheia dacă merg de la Braşov spre Ploieşti, pentru a evita aglomeraţia de pe DN1, a precizat Centrul Infotrafic.

Capitala şi 16 judeţe din sudul şi estul ţării sunt, până joi noapte, sub avertizare cod galben de ceaţă, pe mai multe drumuri naţionale şi pe autostrăzile A1, A2 şi A3 vizibilitatea fiind între 200 şi 50 de metri.

Administraţia Naţionala de Meteorologiea emis cod galben de ceaţă până la ora 05:00 pe arii extinse în judeţele Giurgiu şi Teleorman, local în judeţul Ilfov, precum şi zona periferică a municipiului Bucureşti şi în vestul judeţului Călăraşi, inclusiv drumurile naţionale şi europene aferente şi autostrăzile A1, A2, A3.

Intre orele 23:00 si 02:00 în sudul judeţului Sibiu, mai ales pe Valea Oltului şi zona Munţilor Făgăraş se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi la rafală 60-70 km/h, iar la munte peste 80 km/h.

Intre orele : 20:00 si 02:00 pe spații relativ extinse în județele Vrancea și Galați și local în județele Neamț și Bacau, inclusiv drumurile naționale și europene aferente, se va semnala ceață, vizibilitate redusă sub 200 m, izolat 50 m, asociată trecător cu burniţă.

CITEŞTE ŞI: PROGNOZA METEO pe trei luni. Vin ninsori ABUNDENTE şi geruri NĂPRAZNICE

Vremea rămâne destul de caldă pentru această perioadă până după Revelion, temperaturile urmând să atingă chiar şi temperaturi de primăvară în unele zone.