Coincidenţă în ziua înmormântării actriţei Stela Popescu

Lacrimi şi suferinţă, la Mănăstirea Cernica. Stela Popescu a fost adusă la Mănăstirea Cernica pentru slujba de înmormântare. Asta pentru că artista a vrut să fie înmormântată în cimitirul din Cernica, alături de soţul ei. Puţini ştiu însă că azi era ziua onomastică a actriţei.

26 nov. 2017, 10:39
Coincidenţă în ziua înmormântării actriţei Stela Popescu

Astăzi este Sfântul Stelian, aşadar şi ziua onomastică a Stelei Popescu, ziua când a ales să plece de pe acest pământ, într-o lume mai bună şi mai dreaptă.

Stela Popescu este înmormântată duminică cu onoruri militare. Momentul când trupul Stelei Popescu va fi coborât în groapă va fi marcat cu mai multe salve trase în aer de soldaţi din garda de onoare.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actriței Stela Popescu a fost adus, duminică, la Mănăstirea Cernica, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Câteva sute de oameni au întâmpinat cortegiul funerar.

Printre cei prezenți la Mănăstirea Cernica se află actorii Alexandru Arșinel și Vasile Muraru, Adrian Enache, prințul Paul și Prințesa Lia, fostul fotbalist Rică Răducanu, prieteni şi admiratori ai actriței.

Vezi si: Primul soţ al Stelei Popescu, mărturii emoţionante. Vezi cum s-au căsătorit, cum a cerut-o de soţie şi care au fost ultimele cuvinte

Sfantul Stelian Paflagonul, ocrotitorul pruncilor si al familiei crestine, este praznuit pe 26 noiembrie. Sfantul Stelian s-a nascut in secolul al VI-lea, la Adrianopolis, in provincia Paflagonia din Asia Mica (pe teritoriul Turciei de astazi), intr-o familie foarte bogata.

Sfantul Stelian, cunoscut indeobste ca ocrotitor al pruncilor, a fost sfintit si s-a facut locas al Duhului Sfant inca din pantecele maicii sale. Intru toate era curat si plin de dragoste. Pentru aceasta, la vremea potrivita, si-a impartit bogatia pe care o avea saracilor si s-a facut monah. Dorind sa se adanceasca in rugaciune si in cunoasterea lui Dumnezeu, a plecat in pustiu. A intrat intr-o pestera in care primea hrana de la dumnezeiescul inger. Primeste puterea de a vindeca poporul de diverse boli. Din viata sa aflam ca intr-o zi, a venit in popor o boala aducatoare de moarte si mureau intr-una pruncii, iar parintii ramaneau fara de copii. Stiind mai multi de nevoitorul si pustnicul Stelian, au inceput a-l lua mijlocitor inaintea lui Dumnezeu, pentru vindecarea copiilor. Maicile care s-au rugat Sfantului Stelian au dobandit alti prunci, iar pruncii bolnavi au fost tamaduiti.

Sfantul Cuvios Stelian Paflagonul este pictat in mod obisnuit cu un copil in brate, pentru neobosita sa misiune de a-i apara pe cei mici, ajutandu-i in mod special pe copiii bolnavi.