Primul soţ al Stelei Popescu, mărturii emoţionante. Vezi cum s-au căsătorit, cum a cerut-o de soţie şi care au fost ultimele cuvinte

Stela Popescu ar fi trebuit să fie, sâmbătă, la masa unui om care cândva i-a fost soţ şi i-a rămas un prieten adevărat. Plănuiseră să petreacă acea zi împreuna, dar nu s-a mai putut. Urmăriţi în continuare un interviu exclusiv cu Dan Puican, primul soţ al Stelei Popescu.

RomaniaTV.net
26 nov. 2017, 09:48
Primul soţ al Stelei Popescu, mărturii emoţionante. Vezi cum s-au căsătorit, cum a cerut-o de soţie şi care au fost ultimele cuvinte

„Am rămas prieteni. Mulţi colegi m-au criticat după ce ne-am despărţit. Ea a venit în 18 august 1960, repartizată cu încă doi colegi, la Braşov. Când am cunoscut-o era blondă… Între repetiţii, în sala de repetiţii de la Teatrul din Braşov, am fost la un moment dat numai noi doi. Stând acolo, ea şi-a scos un portofel şi din el certificatul de naştere cu care se juca. I-am zis: Mi-l dai mie să-l duc la Sfat. A zis: da, ia-l. Asta a fost cererea în căsătorie. Poate nu a fost normală, dar asta a fost. După câteva zile mi-a zis: hai, să ştie şi mama că mă mărit. Mama ei stătea la marginea Braşovului. Îmi aduc aminte că ne-a servit cu cartofi copţi”, a spus Dan Puican, primul soţ al Stelei Popescu.

Primul soţ al Stelei Popescu a vorbit si despre relaţia pe care o avea cu actriţa.

„Am fost nouă ani împreună, a fost dragostea tinereţii mele. Am rămas prieteni. Sâmbătă trebuia să vină la noi, la masă. A întrebat-o pe soţia mea ce-mi pregăteşti? I-a spus că nişte peşte şi iau eu pastramă. Zice: ce bine, mănânc pastramă. Astea au fost ultimele cuvinte marţi”, a mai spus primul soţ al atriţei.

Astăzi gongul va bate pentru ultima oară pentru Stela Popescu, iar cortina se va închide tăcută peste destinul ei. Este ultimul drum pe care marea doamnă a comediei şi a filmului românesc îl mai parcurge printre oameni. De astăzi, Stela Popescu va pleca pentru totdeauna, să întregească pe cer, constelaţia celor mai strălucitoare stele.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Stelei Popescu a fost depus, dumincă, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica, urmând ca la ora 12.00 să aibă loc înmormântarea.

La Teatrul Constantin Tănase au fost şi marii artişti ai ţării, pentru a-şi lua rămas bun de la colega lor. I-au dus flori, au aprins lumânări, au şoptit rugăciuni şi cu toţii şi-au amintit cu drag de iubirea si voia buna emanate de Stela Popescu.

„Nu numai că era o actriţă mare, dar ea şi un suflet mare, un om extraordinar, un om pe care te puteai baza oricand la orice ora. E o pierdere pentru ţara noasra si pentru fiecare dintre noi. Dumnezeu s-o odihnească”, a spus Marius Ţeicu.

Vezi care au fost: Bărbaţii care i-au marcat viaţa Stelei Popescu

Stela Popescu a murit joi, la vârsta de 81 de ani. Actriţa Stela Popescu a suferit un accident vascular cerebral hemoragic sever. 

Citeşte şi: Primul soţ al Stelei Popescu, DEZVĂLUIRI despre modul în care a fost găsită actriţa în propria casă: „Avea o dâră de sânge la gură”