Coincidenţe stranii. Sinuciderea lui Ionel Lepa, trasă la indigo după cea a tânărului care a ucis un poliţist în Suceava

Ionel Lepa, ucigaşul poliţistului de la Remetea, a fost găsit mort marţi dimineaţa spânzurat cu un cearşaf. El a avut o soartă similară celui care l-a ucis, în 2017, pe polițistul sucevean Sorin Vezeteu, pe peronul gării Burdujeni.

RomaniaTV.net
11 iun. 2019, 07:45
Coincidenţe stranii. Sinuciderea lui Ionel Lepa, trasă la indigo după cea a tânărului care a ucis un poliţist în Suceava

În iulie 2017, Ionel Beşa (23 ani) l-a atacat cu un cuțit pe polițistul Sorin Vezeteu, în timp ce acesta patrula pe peronul gării din Burdujeni. L-a lovit de 40 de ori în piept și abdomen cu arma albă, iar polițistul a murit înainte ca medicii ajunși la fața locului să-i poată acorda primul ajutor.

După crimă, Ionel Beşa a fost dus în arest preventiv într-o celulă din Penitenciarul Botoșani, acolo unde a fost încarcerat singur, la fel cum a fost închis Ionel Marcel Lepa în Penitenciarul Timișoara. Tot la fel ca și în cazul lui Lepa, cadavrul lui Beșa a fost găsit de angajații penitenciarului, în septembrie 2017, în momentul în care aceștia au făcut schimbul de tură.

Procedura, după cum spun reprezentanții sindicaliștilor din penitenciare, este ca deținuții să fie verificați de două ori pe zi. La schimbul de tură de dimineață și la cel de seară. Beșa apucase să își pună, la fel ca Lepa, planul în aplicare și a fost descoperit fără suflare după ce s-a spânzurat cu un cearceaf. La fel ca și în cazul lui Ionel Marcel Lepa, Ioan Beșa risca închisoarea pe viață pentru ultraj cu referire la infracțiunea de omor calificat.