Colegii de grădiniţă ai fetei moarte de turbare, vaccinaţi

Copiii de la grădiniţa din Bacău, unde a învăţat fetiţa moartă de rabie, au fost vaccinaţi. În paralel, ancheta continuă pentru a stabili vinovaţii. Copila de 5 ani a murit la două luni după ce a fost muşcată de un câine maidanez. Medicii nu au vaccinat copilul antirabic, iar leşul câinelui a fost lăsat pe marginea drumului.

RomaniaTV.net
29 feb. 2012, 07:29
Colegii de grădiniţă ai fetei moarte de turbare, vaccinaţi

Fetiţa de 5 ani din localitatea Răcăciuni, judeţul Bacău, a fost muşcată de pleoapă la jumătatea lunii decembrie. Copilul a fost dus a două zi la spital. „Normal era ca în momentul diagnosticului de plagă muşcată, fetiţa să fie îndrumată către serviciul de contagioase pentru a i se institui tratamentul antirabic”, a declarat directorul executiv adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Bacău, Marin Buştiuc.

În schimb, medicii care au tratat-o pe fată i-au pus doar o compresă şi nu i-au făcut vaccinul obligatoriu în cel mult 72 de ore de la muşcătură. „Trebuia să-i facă injecţia. Trebuia să îndrume oamenii, pentru că eu sunt de la ţară şi nu ştiu. Merită spânzuraţi, muşcaţi aşa cum a muşcat-o pe fetiţă”, a precizat unchiul fetei moarte.

Acum câteva zile, fetiţa a început să se simtă foarte rău. Medicii de la Bacău au trimis-o la Iaşi cu un diagnostic greşit. Infecţia era deja instalată în corpul fragil al fetiţei. „Este o boală incurabilă. Prognosticul nu a fost cel dorit şi sfârşitul nu a fost fericit. Odată infecţia ce a avut loc, nu se mai putea face decât o menţinere în viaţă”, a spus mangerul Spitalului de boli infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ.

Autorităţile au recunoscut că este vorba despre un caz de malpraxis şi au început o anchetă. Şocant este faptul că leşul câinelui care a muşcat-o de fetiţă a fost lăsat de autorităţi lângă gospodăriile oamenilor şi este o sursă de infecţie.