Colegiul Medicilor din România condamnă orice campanie prin care este denigrată vaccinarea

Publicat: Joi, 06 Septembrie 2018 18:20 // Actualizat: Joi, 06 Septembrie 2018 18:20 // Sursa: romaniatv.net

Colegiul Medicilor din România a transmis, joi, că susţine imunizarea, ca masura profilactică cu cel mai mare succes din istoria medicinii, şi condamnă orice campanie prin care este denigrată vaccinarea. În plus, medicii solicită sancţionarea ”tuturor acţiunilor care pot avea consecinţe grave asupra sănătăţii populaţiei”.

Foto: Revista Galenus

”Colegiul Medicilor din România susţine imunizarea, ca masura profilactică cu cel mai mare succes din istoria medicinii, cu impact major în sănătatea publică prin prevenirea bolilor infecţioase grave, a complicaţiilor sau a deceselor produse de acestea. Vaccinarea a contribuit decisiv la scăderea mortalităţii şi morbidităţii prin boli infecţioase, a dus la creşterea  substanţială a speranţei de viaţă. În fiecare an, circa 3 milioane de vieţi sunt salvate prin vaccinare. O acoperire vaccinală optimă şi constantă va duce, în timp, la eradicarea a numeroase boli infecţioase transmisibile”, au transmis, joi, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Colegiului Medicilor din România.

Aceştia consideră că ”vaccinarea este un drept al copilului necesar pentru a obţine cea mai bună stare de sănătate posibilă şi pentru a nu fi expus în viitor pericolelor reprezentate de unele boli infecţioase grave”.

Colegiul Medicilor din Romania reaminţeşte că a încurajat o reglementare legală solidă a activităţii de vaccinare, responsabilizarea clară a celor implicaţi, începând cu autorităţile, corpul profesional medical, dar şi reprezentanţii legali ai copiilor.

”Colegiul Medicilor din România îşi doreşte ca aceste responsabilităţi să aibă ca rezultat, în primul rând, protejarea vieţii copiilor dar şi a persoanelor adulte. Din acest motiv, CMR condamnă orice campanie prin care este denigrată vaccinarea şi susţine sancţionarea tuturor acţiunilor care pot avea consecinţe grave asupra sănătăţii populaţiei”, au mai transmis medicii.

Pliante antivaccinare cu mesaje precum "Vaccinul ROR conţine celule de fetuşi avortaţi" şi "Pesticide în vaccinuri" au fost distribuite în ultima perioadă, acestea având siglele Ministerului Sănătăţii, UNICEF şi OMS.

Ministerul Sănătăţii a precizat că vaccinurile folosite sunt sigure şi eficace, menţionând că iniţiatorii campaniei au folosit siglele respective fără acordul instituţiilor. De asemenea, MS an anunţat că va face demersuri ca persoanele responsabile de campania de dezinformare să răspundă pentru faptele lor.
 

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
campanie antivaccinare Colegiul Medicilor pliante antivaccinare vaccinare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7792
RON
19 Jan
noapte -1 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H