Colindătorii zgomotoși vor fi sancționați. Amenzi uriașe pentru tulburarea liniștii publice

Se dau amenzi de până la 1.500 de lei pentru colindătorii zgomotoși. Măsura se aplică în Sectorul 6 al Capitalei.

07 dec. 2023, 16:14
Colindătorii zgomotoși vor fi sancționați. Amenzi uriașe pentru tulburarea liniștii publice

Poliția Locală Sector 6 a anunțat că va face mai multe controale pentru a depista colindătorii zgomotoși. Amenzile pot ajunge până la 1.500 de lei pentru tulburarea liniștii publice.

Colindătorii zgomotoși pot primi amenzi între 200 și 1.000 de lei pentru tulburarea liniștii publice, iar dacă deranjează în timpul orelor de odihnă și somn, între 13 și 14 și în intervalul 22-8 dimineața, sancțiunile ajung până la 1.500 de lei.

Citește și Guvernul Ciolacu taie finanțarea de 15% din Bugetul General Consolidat pentru Educație în 2024, prevăzută de legea educației

Poliția Locală din Sectorul 6 a dat deja primul avertisment la începutul săptămânii. 13 colindători veniți din Bacău, îmbrăcați cu ițari cu motive tradiționale și cojoace, anunațau sosirea Crăciunului pe fundalul gălăgios al unei boxe transportate cu un cărucior, au scris autoritățile pe Facebook.

„Primim cu colindul în Sectorul 6, dar nu colindători care plimbă boxe date la maximum şi tulbură liniștea publică! Ne dorim vestitori ai Crăciunului în spirit de sărbătoare, cei care ne încântă în mod tradițional, prin voce şi instrumente muzicale. Evident, la un nivel de zgomot care să fie plăcut, nu deranjant.

Deja primim sesizări şi am intensificat acţiunile de monitorizare a cetelor de colindători care ajung în Bucureşti în această perioadă de sfârşit de an.

Din dorința de a se face mai bine auziţi, o parte trag după ei şi boxe audio alimentate la baterie. Șansele de a crea disconfort celor din jur şi, astfel de a fi amendaţi, cresc considerabil.

Prima sancţiune, un avertisment, am dat-o la începutul acestei săptămâni, 4 decembrie! O ceată de 13 colindători veniţi din Bacău, cu căciuli de astrahan, cojoace şi iţari cu motive tradiţionale, vestea sosirea Crăciunului cu trei săptămâni înainte! Dansul şi colinda erau puse în valoare pe fundalul sonor gălăgios al boxei transportate cu ajutorul unui cărucior.

Poliţiştii locali le-au pus în vedere faptul că trebuie să respecte legislaţia şi să nu tulbure liniştea publică.

Reamintim faptul că, potrivit Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, amenzile sunt cuprinse între 200 și 1.000 de lei. Dacă liniștea este tulburată în perioada orelor de somn (13:00-14:00, respectiv 22:00-08:00) sancțiunile cresc, între 500 și 1.500 de lei. Puteți să ne sunați la numărul de telefon 021/9546. Vă dorim sărbători liniştite!”, a transmis Poliția Locală Sector 6.

Citește și Burse de 3,7 milioane lei pentru 68 de olimpici care vor studia cercetare şi inovare în România