Coliziune în Marea Neagră între o navă-spion rusă şi un cargo, lângă coastele turceşti. Vasul rusesc s-a scufundat

O navă sub pavilionul statului Togo a intrat joi în coliziune cu o navă-spion a Rusiei în apropierea coastelor turce ale Mării Negre. Circa 78 de membri ai echipajului navei ruse au fost evacuați, iar vasul s-a scufundat, informează Reuters, preluată de Agerpres.
Iulian Tudor
27 apr. 2017, 12:39
Coliziune în Marea Neagră între o navă-spion rusă şi un cargo, lângă coastele turceşti. Vasul rusesc s-a scufundat

UPDATE Vasul cargo Youzarsif H implicat într-o coliziune cu o navă rusă de spionaj, în largul coastei Istanbulului, plecase miercuri din portul românesc Midia, potrivit traseului publicat de Marinetraffic.com.

Vasul, care transporta animale, urma să ajungă la Aqaba (Iordania) pe 3 mai. Nava, sub pavilion Togo, are 81 de metri lungime, o capacitate de 2.418 tone şi a fost construită în 1977.

UPDATE Ministerul rus al Apărării a anunțat, citat de TASS, că nava rusă, Liman, a suferit o fisură sub nivelul apei în urma coliziunii, care a survenit în condiții de ceață și lipsă de vizibilitate, la circa 40 km nord-vest de Strâmtoarea Bosfor.

„Nu există victime în rândul echipajului”, a precizat ministerul rus, citat de agenția Interfax.

Un responsabil al pazei de coastă turce a menționat pentru AFP că nava rusă s-a scufundat în urma ciocnirii, dar întregul echipaj a fost salvat.

Un comunicat armatei ruse notează că incidentul s-a produs la ora 11.53 (08.53 GMT), identificând celălalt vas ca Ashot-7 și menționând că la fața locului au fost trimise mai multe nave rusești și un avion.

Liman, intrată în serviciul forțelor ruse în 1970, ar fi monitorizat exerciții desfășurate de NATO în Marea Neagră, după cum au indicat în februarie surse militare.

Potrivit postului de televiziune turc NTV, nava rusă s-a ciocnit cu un vas care transporta șeptel. Un oficial turc citat de Reuters nu a dat detalii privind tipul celeilalte nave, care circula sub pavilion togolez, sau starea în care se află echipajul acesteia. Un responsabil al firmei de shipping GAC a afirmat că ciocnirea dintre Liman și celălalt vas, identificat ca „Youzarsif H”, a avut loc în condiții de ceață și vizibilitate redusă.

 

Postul de televiziune turc NTV a indicat că nava rusă s-a ciocnit cu un vas care transporta șeptel. Oficialul turc citat de Reuters nu a dat detalii privind tipul navei care circula sub pavilion togolez sau starea în care se află echipajul acesteia.

Ministerul rus al Apărării a anunțat, citat de TASS, că nava rusă, Liman, a suferit o fisură sub nivelul apei în urma coliziunii.

Potrivit DPA, care citează tot NTV, în urma incidentului, survenit la circa 40 km nord-vest de Strâmtoarea Bosfor, a fost lansată o operațiune de căutare a 15 membri ai echipajului navei ruse.

Incidentul maritim a avut loc în sud-vestul Mării Negre, la circa 40 de kilometri de Strâmtoarea Bosfor,  în condiţii de ceaţă densă.

Nava rusă de recunoaştere Liman, aparţinând Flotei militare ruse din Marea Neagră, a intrat în coliziune cu un vas sub pavilion Togo, care transporta animale, informează site-ul agenţiei de ştiri Sputnik. Vasul-cargo a fost identificat de armatorul GAC drept Youzarsif H.

„Două nave au intrat în coliziune: una din Rusia, cealaltă sub pavilion Togo. Toţi membrii echipajelor ambelor nave au fost salvaţi, nu există victime”, a transmis Paza de Coastă turcă.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Adio zboruri din București către acest oraș european! Wizz Air a decis să renunțe la rută chiar de săptămâna viitoare
Capital.ro
Șoferii, obligați să plătească. Banii pe care conducătorii auto nu erau pregătiți să-i achite
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Bancnote euro, retrase din circulație. Trebuie schimbate rapid
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Românii pot fi despăgubiți în urma furtunilor violente! Ce condiții trebuie să îndeplinească cei ale căror locuințe au suferit pagube
Capital.ro
A murit marele CÂNTĂREŢ al României. Cea mai neagră zi: Dumnezeu sa te ierte, om bun
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Norvegia Alocă 1,1 Miliarde de Coroane pentru Reparații Energetice în Ucraina
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?