Coliziune între două nave: zeci de persoane au fost salvate din mare

Şaizeci de membri ai echipajului unui vapor nord-coreean au fost salvaţi luni, în urma unei coliziuni la Marea Japoniei între nava acestora şi o navă de patrulare aparţinând Agenţiei japoneze de Pescut, potrivit unui bilanţ citat de presa japoneză.

07 oct. 2019, 15:30
Coliziune între două nave: zeci de persoane au fost salvate din mare

Paza de Coastă niponă a anunţat anterior, citată de AFP, că vaportul nord-coreean, despre care se credea că era o ambarcaţiune de pescuit, s-a răsturnat după cozliune, iar aproximativ 20 de membri ai echipajului au căzut în mare.

Accidentul, ale cărui circumstanţe rămân imprecise în acest stadiu, a avut loc la aproximativ 350 de kilometri nord-vest de Peninsula Noto, în partea central-vestică a Japoniei, adică în Zona Economică Exclusivă (ZEE) a arhipelagului nipon, care se întinde până la 200 de mile maritime (370 de kilometri) de la litoral.

Nava de patrulare Okuni s-a apropiat de un vapor nord-coreean pentru a-l obliga să se întoarcă din drum, a declarat pentru presă un reprezentant al Agenţiei de Pescuit, Satoshi Kuwahara.

Atunci când nave străine operează ilegal în ZEE japoneză, nave de supraveghere nipone trimit în general mesaje de avertisment, audio sau vizuale, şi pot încerca să le respingă cu bărci cu apă, a precizat Kuwahara.

Cei 60 de membri ai echipajului salvaţi au fost conduşi la alt vapor nord-coreean care se afla într-o zonă învecinată, potrivit postului public de televiziune NHK.

Accientul nu s-a soldat cu răniţi de partea japoneză, potrivit presei nipone.