Coliziune între două trenuri de pasageri în Portugalia, soldată cu 15 răniţi VIDEO

Două trenuri de pasageri au intrat în coliziune, luni seara, în apropiere de Coimbra, în centrul Portugaliei, provocând "rănirea uşoară a 15 persoane", au anunţat serviciile de protecţie civilă, relatează AFP.

RomaniaTV.net
22 ian. 2013, 07:03
Coliziune între două trenuri de pasageri în Portugalia, soldată cu 15 răniţi  VIDEO

Coliziunea între un tren regional şi un tren „intercidades” (intercity), care deserveşte pincipalele oraşe ale ţării, s-a produs în apropiere de gara Alfarelos, în jurul orei locale 21.50 (23.30 ora României), potrivit serviciilor de interventie. Cincisprezece persoane au suferit răni uşoare în urma acestei coliziuni.

Trenul care facea legătura între Lisabona şi Porto, principalul oraş din nordul ţării, a lovit un alt tren în spate, potrivit presei portugheze. Impactul a fost puternic şi ambele trenuri au deraiat.

La faţa locului au fost mobilizaţi 142 de pompieri, în timp ce răniţii au fost transportaţi la spitalul din Coimbra, potrivit informaţiilor oferite de serviciile de intervenţie pe site-ul lor de Internet.

Traficul feroviar dintre Lisabona şi Porto a fost întrerupt în urma acestui accident. Cauzele accidentului sunt necunoscute deocamdată, iar autorităţile au demarat o anchetă. Una dintre ipotezele luate în calcul este că pe şine era ulei, astfel că trenul care plecase de la Lisabona nu a putut frâna.