Coloane uriașe de mașini în Kiev! Alarmele sună în tot orașul, iar civilii părăsesc zonele care ar putea deveni zone de război! – VIDEO

E panică totală în Ucraina după ce Vladimir Putin a ordonat intrarea trupelor rusești și țară. Civilii se înghesuie să părăsească marile orașe care ar putea deveni câmpuri de luptă.

24 feb. 2022, 08:20

Coloane uriașe de mașini în Kiev! Imagini surprinse de cetățenii din Ucraina arată cum oamenii pleacă masiv din Kiev sau Harkov, la ieșirile din oraș formându-se cozi uriașe.

Coloane uriașe de mașini în Kiev! Alarmele sună în tot orașul, iar civilii părăsesc zonele care ar putea deveni zone de război! – VIDEO

De altfel, explozii puternice s-au auzit în Kiev, capitala Ucrainei, joi dimineață, au declarat surse din Ucraina. Cetățenii străini rămași în oraș până la momentul declanțării războiului de către Rusia au început să se auto-evacueze către zonele din Vest.

Ambasada R. Moldova de la Kiev este în proces de evacuare, anunță ministrul de externe, Nicu Popescu.

Klaus Iohannis a reacționat la intervenția militară a Rusiei în Ucraina. Președintele „condamnă în cei mai fermi termeni agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei”, se arată într-un comunicat transmis joi dimineață.

„Această conduită, care urmează recunoașterii ilegale de către Federația Rusă a „independenței” autoproclamatelor republici separatiste din Donețk și Luhansk, părți componente ale Ucrainei, reprezintă o nouă încălcare flagrantă a principiilor de drept internațional, în mod special a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, a inviolabilității frontierelor acestui stat, respectiv a principiului nerecurgerii la folosirea forței în relațiile internaționale.

Citește și: Joe Biden, prima reacție după ce Putin a ordonat începerea atacului militar în Ucraina: „Doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce atacul”
Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a anunţat joi că Rusia a lansat o „invazie la scară largă a Ucrainei” şi a îndemnat lumea să îl oprească pe preşedintele rus Vladimir Putin, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres. „Putin tocmai a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei. Oraşe ucrainene paşnice sunt sub lovituri”, a declarat Kuleba, referindu-se la preşedintele rus Vladimir Putin. „Acesta este un război de agresiune. Ucraina se va apăra şi va învinge. Lumea poate şi trebuie să-l oprească pe Putin. Timpul pentru a acţiona este acum”, a scris Kuleba într-un tweet, potrivit Reuters.

Citește și: A început războiul în Ucraina! Explozii puternice în apropiere de Kiev!