Colonelul de la SGG, prins în timp ce lua mită, trimis în judecată de DNA

Colonelul STS, Ştefan Enache, detaşat la SGG pe postul de consilier, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru infracțiunea de trafic de influenţă. Enache se află în arest preventiv, după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită.

29 dec. 2015, 12:47
Colonelul de la SGG, prins în timp ce lua mită, trimis în judecată de DNA

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului ENACHE ȘTEFAN, ofițer activ cu gradul militar de colonel în cadrul U.M. 02999 – Serviciul de Telecomunicații Speciale și consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, informează DNA într-un comunicat de presă. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 08 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a pretins de la o persoană o sumă de peste 10.000 euro, în scopul de interveni pe lângă directorul Regiei Autonome – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra căruia a dat asigurări că are influență, pentru ca acesta din urmă să le asigure celor doi adjudecarea, la o licitație, a unui imobil din municipiul București, la un preț mult subevaluat.

Imobilul astfel achiziționat urma să fie valorificat ulterior, iar profitul să fie împărțit între inculpat și persoana respectivă.

Ulterior, în data de 10 decembrie 2015, inculpatul Enache Ștefan a pretins și în ziua de 14 decembrie 2015 a primit suma de 30.000 euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achiziționarea a două imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

CITEŞTE ŞI Colonelul „Fane” de la STS, prins în flagrant lângă gardul Guvernului. Cum au ajuns la el procurorii

Potrivit profit.ro, colonelul STS prins în flagrant primind mită pentru o intervenție la RA-APPS era unul din ofițerii detașați la Palatul Victoria pentru a asigura securizarea ședințelor de Guvern, având sarcina de înregistra discuțiile și de a împiedica prin bruiaj interceptarea lor.

Ofițerul respectiv asista aproape la toate ședințele de guvern, fiind responsabil cu bruiajul telefoanelor și cu blocarea oricărei eventuale încercări de interceptare a discuțiilor din Guvern. De asemenea, ofițerul a înregistrat în ultimii ani discuțiile premierului și miniștrilor, pentru a fi arhivate ulterior ca stenograme ale ședințelor.

Potrivit unor surse guvernamentale, ofițerul STS arestat fusese detașat cu această misiune la Guvern de mai mulți ani, fiind martor la instalarea și plecarea de la Palatul Victoria a câtorva cabinete.


loading...