Colonelul „Fane” de la STS, prins în flagrant lângă gardul Guvernului. Cum au ajuns la el procurorii

Ștefan Enache, alintat Fane, a fost prins în flagrant delict, lângă gardul Guvernului, cu 30.000 de euro ce ar fi fost pretinși pentru a truca licitația de vânzare a unei vile RA-APPS din cartierul Primăverii.

16 dec. 2015, 13:47
Colonelul „Fane” de la STS, prins în flagrant lângă gardul Guvernului. Cum au ajuns la el procurorii

Enache Ştefan, colonel în cadrul U.M. 02999 a Serviciului de Telecomunicații Speciale, detașat la Secretariatul General al Guvernului ca să securizeze liniile telefonice ale instituției ce poartă interesele României, a fost reţinut marți dimineaţă de procurorii militari ai DNA.

El a fost prins în flagrant, imediat după întâlnirea cu intermediarul mituitorului. Acțiunea a avut loc la ora 04.00 din noapte, colonelul fiind prins lângă gardul Guvernului din Piața Victoriei, cu 30.000 de euro asupra lui, relatează evz.ro

Potrivit referatului procurorilor DNA, ancheta a pornit prin autosesizarea procurorilor DNA Constanța care monitorizau un alt inculpat ce are și dosar pe rolul Curții de Apel București, la care a avut termen pe 8 decembrie. Acesta a fost apelat de domnul „Fane” care i-a propus o afacere: să investească în mită ca să-și cumpere la o licitație trucată o vilă de la RAAPPS cu un preț subevaluat de doar 20.000 de euro. Șpaga ce ar fi fost pretinsă era de 10.000 de euro. Vila urma să fie vândută imediat la preț cel puțin dublu, iar banii urmau să fie împărțiți.

CITEŞTE ŞI COLONEL detaşat la GUVERN, REŢINUT de DNA. Ştefan Enache, prins în timp ce primea 30.000 de euro MITĂ

Domnul „Fane” se lăuda că-l plătește pe șeful de la RAAPPS cu „taxă de succes”. În realitate, el plănuia să-și plătească datorii cu banii obținuți prin trafic de influență.

Cum persoana contactată nu avea nici bani de vilă, nici bani de casă, atât Fane, cât și inculpatul contactat au început să caute persoane de încredere care să investească în așa ceva. Ba chiar s-a mărit și miza, nu mai era vorba de doar o vilă, ci de două. O adevărată afacere.

Fane s-a întâlnit cu „partenerul său” în data de 8 decembrie, când acesta avea termen la instanță, chiar în zona Curții de Apel București, ocazie cu care s-au pus multe la cale, inclusiv vizionarea vilei de 700 mp din cartierul Primăverii. Prin metode specifice, procurorii l-au identificat pe „Fane” drept colonelul STS Ștefan Enache, angajat pe ștatul M la SGG, iar cazul a ajuns la București, la Secția Militară din DNA, competentă să ancheteze militarii suspectați de corupție. Colonelul se apără spunând că erau bani de împrumut