Colosal! Cât a ajuns să coste un șezlong în Mamaia Nord, în weekend

În vârf de sezon estival, litoralul românesc a fost luat cu asalt de turiști dornici de relaxare sau distracție. Peste 100.000 de persoane se află pe stațiunile de la malul mării, în ciuda prețurilor nu tocmai prietenoase.

30 iul. 2023, 14:35
Colosal! Cât a ajuns să coste un șezlong în Mamaia Nord, în weekend

Plajele din Mamaia sunt arhipline, turiștii se bucură de vremea călduroasă, de apă și de atmosferă. Nu același lucru pot spune și despre prețuri, căci mulți dintre ei fac eforturi uriașe să-și asigure confortul de altădată. Din 1 iulie prețurile pe litoralul românesc au crescut considerabil, cu aproximativ 20%, iar acestea se vor menține până în 15 august.

Citește și Alertă pe Litoral, turiştii fac duşuri scoţiene la 13 grade Celsius. De ce este gheaţă apa mării Negre şi ce anunţă Elena Mateescu pentru weekend

Ca în fiecare an, Mamaia rămâne cea mai scumpă stațiune de pe litoral când vine vorba de cazare, localuri, șezlonguri și parcare.

În Mamaia Nord, prețurile variază în funcție de plajă. Administratorul unei plaje oferă un șezlong la prețul de 50 de lei, iar cafeaua e din partea casei. Pe o altă plajă șezlongul pentru o zi este tot 50 de lei (luni – vineri), iar în weekend ajunge la 60 de lei (sâmbătă – duminică). De asemenea, o altă plajă are tarife la șezlonguri în funcție de rând și zile. De luni până joi, un șezlong aflat mai departe de plajă costă 50 de lei, unul aflat pe la mijlocul plajei e 70 de lei, iar dacă vreți cât mai aproape de plajă costă 90 de lei. În weekend, de vineri până duminică, tarifele sunt mult mai mari, adică 70 de lei, 100 de lei, respectiv 130 de lei.

Prețuri la mâncare

Cei care vor să mănânce pe plajă, pot opta pentru un meniu hamsie, care conține 200 de grame de hamsie (crud), un sos de usturoi, o chiflă și lămâie, la un preț de 39 de lei. O bere costă 10 lei. La un restaurant cu specific grecesc, un român a plătit pentru un gyros de porc sau de pui, o bere și o limonadă 120 de lei.

Citește și Cele mai populare staţiuni de pe litoralul românesc. Unde merg românii în vacanță

Cine are poftă de clătite cu Nutella, dulceață sau ciocolată albă ar trebui să scoată din buzunar 17 lei. La acest preț se adaugă 3 lei pentru banane, nucă sau miere, sau 4 lei pentru Snickers sau Oreo.