Coman: Sunt nevinovat. Nu cred că parlamentarii vor da aviz pentru arestare / DNA: L-am prins în flagrant

Deputatul Gheorghe Coman, urmărit penal pentru corupţie după ce a fost prins în flagrant luând mită, a plecat, joi seară, de la sediul DNA Ploieşti, unde a stat peste trei ore, la ieşire spunând că este nevinovat şi că nu crede că parlamentarii vor da aviz pentru arestarea sa.

19 dec. 2013, 19:36
Coman: Sunt nevinovat. Nu cred că parlamentarii vor da aviz pentru arestare / DNA: L-am prins în flagrant

Deputatul PC Gheorghe Coman a fost adus, joi după-amiază, la sediul DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, unde a stat peste trei ore, informează Mediafax.

Răspunzând întrebărilor ziariştilor, Coman a spus că este nevinovat şi că nu crede că parlamentarii vor da aviz pentru arestarea sa.

Gheorghe Coman este urmărit penal pentru fapte de corupţie, după ce a fost prins când primea 3.140 de lei pentru a menţine în funcţie un şef din Direcţia Sanitar Veterinară Buzău, parlamentarul fugind cu maşina în urma flagrantului organizat miercuri de procurorii DNA.

Coman a fost prins, joi, în judeţul Prahova, şi a fost dus pentru a fi audiat la DNA Ploieşti, au declarat anterior surse judiciare. Potrivit surselor citate, el a fost prins în trafic pe DN1 B, între Buzău şi Ploieşti. Conform surselor citate, flagrantul în cazul lui Coman a reuşit în întregime, iar infracţiunea de corupţie de care este acuzat acesta a fost surprinsă integral audio şi video şi în prezenţa unor martori.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.

„Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kövesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se arăta în comunicatul DNA.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a mutat la PC.

VEZI SI: DNA cere aviz pentru arestarea deputatului Gheorghe Coman