Zgonea: Da, Kovesi m-a informat că va fi trimis un dosar cu privire la deputatul Coman

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a precizat, miercuri, că a fost informat, telefonic, de către procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, asupra faptului că îi va fi trimis un dosar cu privire la deputatul Gheorghe Coman.

19 dec. 2013, 16:09
Zgonea: Da, Kovesi m-a informat că va fi trimis un dosar cu privire la deputatul Coman

„Am avut o discuţie cu doamna procuror Laura Codruţa Kovesi, care m-a informat că, cel târziu azi, în funcţie de cum termină procurorul de caz, prin procurol general al României, va fi trimis un dosar”, a spus Zgonea.

El a arătat că, dacă deputatul respectiv a fost prins în flagrant era necesar ca ministrul Justiţiei să îl sune, pentru că un deputat nu poate fi reţinut, chiar dacă este flagrant, fără acordul preşedintelui Camerei, aşa cum scrie textul constituţional.

„Eu am vorbit cu domnul ministru Cazanciuc, nu ştia nimic despre un flagrant, nu a fost infomat, aşa cum prevede Constituţia. Pe cale de consecinţă, nici eu nu ştiu despre flagrant”, a spus Zgonea.

Zgonea a precizat că Laura Codruţa Kovesi l-a informat asupra faptului că va primi documentele cu privire la Gheorghe Coman în noaptea de joi sau cel mai târziu vineri dimineaţă.

Deputatul PC Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte de corupţie, a fost prins, joi după-amiază, în judeţul Prahova, şi va fi dus pentru a fi audiat la DNA Ploieşti, au declarat surse judiciare. Potrivit surselor citate, el a fost prins în trafic pe DN1 B, între Buzău şi Ploieşti.

Conform surselor citate, flagrantul în cazul lui Coman a reuşit în întregime, iar infracţiunea de corupţie de care este acuzat acesta a fost surprinsă integral audio şi video şi în prezenţa unor martori.

Gheorghe Coman este urmărit penal pentru fapte de corupţie, după ce a fost prins când primea 3.140 de lei pentru a menţine în funcţie un şef din Direcţia Sanitar Veterinară Buzău, parlamentarul fugind cu maşina în urma flagrantului organizat de procurorii DNA.

Gheorghe Coman a fost votat deputat pe listele PPDD, iar în martie s-a mutat la PC.

El a fost ales preşedinte PC Buzău săptămână trecută.

Potrivit Constituţiei, deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor. Urmărirea şi trimiterea în judecată penală se pot face numai de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

VEZI SI:

Aproape două hectare de teren şi o casă, averea deputatului Coman, prins în FLAGRANT când lua mită