Comandament de iarnă la Primăria Capitalei. Gabriela Firea l-a demis pe managerul de la Spitalul Colentina UPDATE

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a convocat, luni dimineaţă, comandamentul de iarnă, după ce meteorologii au anunţat că vin zile geroase, iar de marţi se reîntorc ninsorile. Firea a anunţat, luni, că l-a demis pe managerul de la Spitalul Colentina, după ce mai mulţi pacienţi au fost ţinuţi în frig. Şi după ninsoarea din ultimele zile, edilul general a luat măsuri drastice: a demis conducerea RATB şi ameninţă cu rezilierea unor contracte cu firmele de salubrizare. 

09 ian. 2017, 06:45
Comandament de iarnă la Primăria Capitalei. Gabriela Firea l-a demis pe managerul de la Spitalul Colentina UPDATE

UPDATE ora 12.35 Directorul medical al Spitalului Clinic Colentina, Dana Gabriela Ionescu, a declarat luni că saloanele nu au fost încălzite din cauza unei avarii.

„A fost o avarie, dar care nu ține de spitalul nostru, ci de RADET. Au venit echipele pentru a remedia situația. Sunt și acum prezente în curte. Din câte știu, s-a remediat în decurs de câteva ore. Avem un punct termic al RADET în curtea spitalului care este comun cu Institutul Matei Balș. Pot să spun că este în proprietatea și exploatarea Institutului Matei Balș”, a spus Dana Gabriela Ionescu.

Atribuțiile managerului Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, care a fost demis, vor fi preluate de directorul medical Dana Gabriela Ionescu, a anunțat, luni, primarul general al Capitalei, care a precizat că decizia a fost luată după ce pacienții și personalul medical au fost nevoiți să stea în frig.

UPDATE ora 9.10 Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, la comandamentul de iarnă, că l-a demis pe managerul Spitalului Colentina din Bucureşti, Bogdan Andreescu, potrivit România TVDecizia a fost luată după ce pacienţii au fost ţinuţi în frig. Gabriela Firea a transmis că şi alţi directori de spitale vor fi demişi dacă nu îşi vor face treaba.

La Spitalul Colentina o parte din pacienti au stat jumate din zi in frig. Am facut un control pentru a vedea care sunt motivele pentru care pacientii de la Colentina stau in frig. Nu era o problema de la RADET, am verificat personal, ci era o problema interna, de lipsa de management, de inexistenta unei revizii care se face intotdeauna inaintea sezonului rece. 

Sase luni de zile toti conducatorii de institutii din conducerea primariei au avut timp sa demonstreze ca isi fac datoria fata de oameni. Trebuiau sa inteleaga ca au drepturi, dar si obligatii. Azi dimineata (luni – n.r.) am semnat dispozitia pentru demiterea managerului de la Spitalul Colentina pentru asigurarea conditiilor decente, normale pentru toti pacientii. La fel se va intampla cu orice manager care nu isi respecta contractul si care considera ca poate sa faca ce doreste fata de cetateni. Nu pot sa tolerez astfel de atitudini.

Atata vreme cat toata lumea munceste intr-o directie, si le multumesc celor care si-au facut treaba, unii sunt supereroi, adica fac ce stiau ei dinainte. Nu mai merge. Azi l-am demis pe cel de la Colentina. Maine, daca cineva dovedeste ca nu isi respecta obligatiile, pleaca acasa asa cum a facut si ce de la RATB, care a lasat situatia dezastruoasa„, a declarat primarul general al Capitalei. 

Gabriela Firea a mai anunţat că, luni seară, autorităţile vor decide dacă prelungesc măsura de a suspenda cursurile în creşe, grădiniţe şi şcoli şi pentru ziua de miercuri. Potrivit informaţiilor primite de la meteorologi, de marţi se întorc ninsorile, iar temperaturile se vor menţine scăzute, astfel că în Capitală va fi emis un cod portocaliu de ger.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat luni dimineaţă un comandament de iarnă la sediul instituţiei, în contextul unei atenţionări meteo de ger, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie. Astfel, la Primăria Capitalei vor ajunge, luni, primarii de sector, firmele de salubrizare, reprezentanţii RATB şi RADET şi cei de la Administraţia Străzilor. Autorităţile vor lua măsuri pentru zilele următoare, în contextul în care, pe lângă ger, de marţi revin şi ninsorile.

În prezent, în Capitală nu sunt probleme majore în privinţa traficului.

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă, că operatorii de salubritate care nu și-au făcut datoria în aceste zile în ce privește realizarea deszăpezirii riscă să își piardă contractele, chiar dacă acestea au fost încheiate pentru 15-20 de ani.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că şcolile, grădiniţele şi liceele din Capitală şi Ilfov vor fi închise luni şi marţi din cauza vremii. De asemenea, au fost suspendate cursurile şi în mai multe şcoli din 20 de judeţe. 

CITEŞTE ŞI: Consiliul de Administraţie al RATB a fost demis de Consiliul General al Capitalei