Comandament de iarnă: Traficul rutier în Capitală se desfăşoară în condiţii de iarnă

Luni dimineata, traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna in Bucuresti, nefiind inregistrate blocaje, potrivit reprezentantilor Primariei Capitalei. Toate pasajele si podurile au fost deszapezite, iar mijloacele de transport public circula normal pe arterele Capitalei, mai spun reprezentantii institutiei. Primarul general Razvan Sava a convocat, luni, ora 7.30, comandamentul de iarna.

04 ian. 2016, 09:19
Comandament de iarnă: Traficul rutier în Capitală se desfăşoară în condiţii de iarnă

Numarul de utilaje care actioneaza pentru deszapezirea orasului va fi redus in timpul zilei, urmand sa se lucreze la capacitate maxima pe timpul noptii. Utilajele actioneaza in continuare pentru imprastierea materialului antiderapant si curatarea carosabilului de zapada„, potrivit reprezentantilor municipalitatii.

Citeşte şi CFR: Trenurile de călători circulă cu RESTRICŢII de viteză, din cauza zăpezii şi a temperaturilor scăzute

Primaria Capitalei si Politia Rutiera a Municipiului Bucuresti reia apelul catre bucuresteni sa foloseasca cat mai mult mijloacele de transport public. In acest sens, Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a suplimentat numarul mijloacelor de transport in comun pe majoritatea liniilor. PMB si Politia Rutiera ii indeamna pe bucurestenii care folosesc masinile personale pentru a se deplasa in oras, sa se asigure ca autovehiculele pe care le conduc sunt echipate corespunzator sezonului rece: au anvelope de iarna iar sistemele de incalzire ale masinii sunt functionale.

Mai mult, Primaria Capitalei si Politia Rutiera adreseaza un apel soferilor bucuresteni sa acorde prioritate utilajelor de deszapezire pe care le intalnesc in trafic.

Administraţa Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de ninsori, lapoviţă şi polei. Precipitaţiile nu vor fi abundente, dar vor curpinde toată ţara.

Citeşte şi O nouă ALERTĂ METEO: Ninsori în aproape toată ţara, lapoviţă şi polei