Comandantul armatei britanice avertizează că războiul din Ucraina s-ar putea prelungi ani de zile: „Rezultatul imediat este un impas tactic în Donbas”

Şeful Statului Major britanic crede că războiul din Ucraina ar putea rămâne într-un "impas tactic" în regiunea Donbas, care ar putea să dureze chiar şi ani de zile.

13 apr. 2022, 09:39
Comandantul armatei britanice avertizează că războiul din Ucraina s-ar putea prelungi ani de zile: „Rezultatul imediat este un impas tactic în Donbas”

Generalul Sir Mark Carleton-Smith, şeful Statului Major al Marii Britanii, a sugerat, de asemenea, că războiul din Ucraina ar trebui să determine o regândire a deciziei guvernului de a reduce dimensiunea armatei britanice.

Șeful Statului Major General a declarat pentru think-tank-ul Policy Exchange că forțele rusești se află într-o „pauză operațională”, în timp ce se regrupează înaintea unei ofensive așteptate în estul Ucrainei.

„Indiferent dacă aceasta se va dovedi a fi bătălia decisivă sau nu, noi măsurăm în prezent această campanie în zile. Ar trebui să ne așteptăm să o măsurăm în luni, dacă nu cumva – în schema lucrurilor – în ani”, a spus generalul Sir Mark Carleton-Smith.

„Cel mai probabil, rezultatul imediat și intermediar este un impas militar, tactic, în Donbas, cu un regim rusesc capabil să revendice o anumită măsură de succes, iar acest lucru ar putea acționa ca un potențial punct de lansare pentru o campanie ulterioară. Nu cred că comunitatea internațională și Europa, bineînțeles, va putea trăi confortabil cu un conflict înghețat în Europa”, a mai declarat generalul.

Citeşte şi: Boris Johnson a discutat cu Biden după vizita în Ucraina: „Accentul rămâne pe sprijinirea preşedintelui Zelenski şi a ucrainenilor. Aventura barbară a lui Putin nu trebuie să reuşească”