Comandantul navei Costa Concordia, consemnat la domiciliu

Francesco Schettino, comandantul navei Costa Concordia al cărei naufragiu  a făcut până acum 11 morţi,  a părăsit închisoarea în noaptea de marţi spre miercuri, fiind consemnat la domiciliu în Meta di Sorrento.

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 09:02
Comandantul navei Costa Concordia, consemnat la domiciliu

Schettino a fost acuzat de omucidere prin imprudenţă, naufragiu şi abandonarea navei şi fusese arestat sâmbătă. El a negat însă în faţa anchetatorilor că a abandonat nava, aceasta fiind principala acuzaţie ce i s-a adus.

Marţi seara însă, judecătorii italieni au decis să-l elibereze din închisoare şi l-au consemnat la domiciliu. Schettino a fost escortat de poliţişti şi carabinieri şi a folosit o intrare secundară pentru a evita fotografii şi cameramanii, informează presa italiană.

Schettino a fost audiat trei ore, marţi, la Grosseto, şi „i-a prezentat explicaţiile” judecătorului pentru ancheta preliminară, care a decis să îl pună sub arest la domiciliu din cauza întârzierii cu care a fost declanşată alarma după coliziunea cu o stâncă, la mai puţin de 500 de metri de coasta insulei Giglio (centru-vest), a declarat avocatul său, Bruno Leporatti.

După-amiază, avocatul anunţase că acuzatul neagă categoric abandonul navei înaintea evacuării ultimilor pasageri şi afirmă că „a salvat mii de vieţi”. Francesco Schettino şi-a „apărat rolul în ceea ce priveşte traiectoria pe care a ordonat-o după ce nava s-a lovit de stâncă şi care a avut ca rezultat salvarea a mii de vieţi”, a mai spus Leporatti.