Combinați zahăr cu oțet și apă și ajutați planetele să trăiască mai mult. Iată tot ce nu știați că puteți face cu zahărul

Zahărul e un aliment nelipsit din bucătăria oricui. Îl adăugăm la cafea, la prăjituri sau tot felul de mâncăruri, însă nu mulți cunosc faptul că zahărul poate fi folosit la o mulțime de alte lucruri care nu au legătură cu mâncarea.

22 feb. 2022, 09:16
Combinați zahăr cu oțet și apă și ajutați planetele să trăiască mai mult. Iată tot ce nu știați că puteți face cu zahărul

Zahărul ajută plantele să trăiască mai mult

Spre exemplu, știați că zahărul poate păstra florile proaspete? Ei bine, florile care nu sunt plantate în ghiveci pot trăi mai mult cu ajutorul zahărului. Tot ce trebuie să faceți este să combinați trei lingurițe de zahăr cu două linguri de oțet, iar compoziția obținută să o puneți într-un litru de apă și apoi să o turnați în vază.

Curăță aparatul de cafea

Cu zahărul puteți să curățați chiar și aparatele de cafea. Puteți măcina un sfert de cană de zahăr în aparat pentru a elimina boabele de cafea blocate, se va elimina excesul de uleiuri și veți reduce mirosul cafelei.

Vindecă înțepătura de albină

Dacă v-a înțepat o albină și vreți să scăpați de durere, puteți folosi zahărul ca să frecați rana și să nu mai simțiți durerea. Aplicați pe rană o pastă făcută din zahăr și apă și lăsați-o pe piele timp de 20 de minute. Exact la fel puteți să faceți și când vine vorba de arsuri.

Alungă gândacii

În caz că ați încercat să înlăturați dăunătorii din casă și nu ați reușit cu anumite substanțe specifice, puteți încerca și cu zahăr. Umpleți capacele de la sticlele de plastic din casă cu părți egale de zahăr și bicarbonat de sodiu și plasați-le în diferite zone ale casei, unde știți că își fac apariția gândacii.

E folosit des de femei pe post de scrub pentru față

Zahărul poate fi folosit pentru a face o mulțime de măști de tip scrub pentru față. În acest fel scăpați de punctele negre și de imperfecțiuni și veți avea chipul luminos foarte fin. Găsiți AICI cinci idei de scrub natural pentru față.

Aprinde grătarul

În caz că mergeți la grătar și uitați să luați cele necesare cu voi, avem o soluție care vă poate scoate din încurcătură. Dacă nu mai aveți lichid de brichetă, puteți presăra niște zahăr pe cărbuni și apoi dați-le foc cu un chibrit. Zahărul se va aprinde rapid și vă puteți continua grătarul liniștiți!