Comemorare Costa Concordia. S-au împlinit şase luni de la naufragiu VIDEO

Lacrimi şi tristeţe pe insula Giglio din Italia. Vineri s-au împlinit 6 luni de la naufragiul vasului de croazieră Costa Concordia. Autorităţile au organizat festivităţi solemne pentru a marca acest moment. Rudele victimelor au participat la o slujbă de comemorare. Iar în port, zeci de sirene au fost declanşate simultan, în cinstea celor dispăruţi.

RomaniaTV.net
14 iul. 2012, 08:37
Comemorare Costa Concordia. S-au împlinit şase luni de la naufragiu VIDEO

Zeci de sirene au fost pornite la ora locală 21.42, ora la care a avut loc naufragiul în urmă cu 6 luni. De asemenea, rudele victimelor s-au rugat pentru cei morţi, în cadrul unei slujbe de comemorare.

În toată ţara, oamenii au păstrat momente de reculegere şi au depus coroane de flori în memoria victimelor.

Pe 13 ianuarie, un vas de croazieră s-a lovit de o stâncă şi a naufragiat în largul coastelor italiene. Ambarcaţiunea avea la bord 4.200 de oameni printre care şi 56 de români. 32 dintre ocupanţi şi-au pierdut viaţa.

Eu şi fiica mea ne-am luat amândoi licenţa pentru scufundări, dar cu trei zile înainte de a ajunge aici ea mi-a spus că pur şi simplu nu poate veni. Când ne-am oprit pentru un moment de reculegere în apropierea navei am înţeles de ce nu a venit. A fost ceva care ne-a distrus„, a spus Elio Vincenzi, văduv în urma naufragiului.

Autorităţile italiene se luptă încă să scoată la suprafaţă epava ambarcaţiunii şi să stabilească exact cauzele tragediei.

Căpitanul navei Francesco Schettino, a fost acuzat de omor prin imprudenţă şi de părăsirea vasului naufragiat. El a fost eliberat recent din arest la domiciliu şi a declarat că îi pare rău pentru cele întâmplate.