Comemorarea eroilor din Primul Război Mondial, la Crucea Caraiman din Bucegi VIDEO

Una dintre cele mai spectaculoase comemorări a eroilor din Primul Război Mondial a avut loc la Crucea Caraiman din Munţii Bucegi, la o altitudine de aproape 2.300 de metri. 50 de militari echipaţi cu uniforme şi arme din Primul Război Mondial au făcut un adevărat spectacol pe platoul Bucegi.

RomaniaTV.net
25 aug. 2012, 08:40
Comemorarea eroilor din Primul Război Mondial, la Crucea Caraiman din Bucegi VIDEO

Membrii Asociaţiei “Tradiţia Militară”, alături de asociaţiile similare din străinătate au organizat un marş de la Sinaia Cota 2000, până la Crucea de pe Caraiman. Aici a avut loc o slujbă religioasă în memoria eroilor, apoi s-au depus coroane şi s-au tras salve de onoare.

Festivităţile organizate în fiecare an, la sfârşitul lunii august, au devenit o atracţie turistică pe Valea Prahovei. În acest an a fost întins un steag de peste 30 de metri lungime, chiar la baza Crucii Caraiman.

„Manifestarea Crucea Eroilor este la a patra ediţie. Comemorăm ziua de 27 august 1916, când armata română a intrat în Primul Război Mondial”, a declarat preşedintele Asociaţiei „Tradiţia Militară”, Mircea Stoica. 

Crucea Eroilor Neamului este un monument unic în Europa, atât prin altitudinea amplasării, cât şi prin dimensiunile impresionante. Festivităţile de cinstire a eroilor vor continua şi duminică, dar de această dată la Sinaia, unde vor avea loc demonstraţii de reconstituire istorico-militară la Castelul Peleş şi în Parcul din centrul staţiunii.