Comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 3,9%, ca serie brută, în aprilie

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în luna aprilie 2014, faţa de luna precedentă, ca serie brută cu 3,9% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%, potrivit datelor provizorii ale Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate vineri.

13 iun. 2014, 07:38
Comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 3,9%, ca serie brută, în aprilie

Evoluţia este datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,5%) şi la comerţul cu autovehicule (+3,0%), iunformează Agerpres. Activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au scăzut cu 4,0%.

Citeşte şi Dacia a depăşit pragul de 600.000 de autovehicule vândute pe piaţa franceză

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna aprilie 2014 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o scădere cu 0,1%, datorată scăderilor înregistrate la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-9,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2,9%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-2,0%). Au crescut activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+0,8%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+0,2%).

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2014 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 1,9%.

Citeşte şi Numărul autoturismelor second hand înmatriculate în România a scăzut cu aproape 10%, în primele patru luni

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna aprilie 2014, comparativ cu luna aprilie 2013 a înregistrat pe total o creştere cu 0,6%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,2%) şi la comerţul cu autovehicule (+1,9%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-8,6%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente;întreţinerea şi repararea motocicletelor (-0,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2014 a înregistrat pe total o creştere cu 0,5% faţă de luna aprilie 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna aprilie 2014 a înregistrat o cifră de afaceri cu 7,4% mai mare comparativ cu luna aprilie 2013, provenită în principal de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+18,7%), hoteluri şi restaurante (+9,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,1%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+0,7%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-9,4%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2014 a crescut cu 7,0% comparativ cu luna aprilie 2013.

În perioada primele patru luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a scăzut cu 0,8%, datorită scăderilor înregistrate la activităţile provenite din întreţinerea şi repararea autovehiculelor (-4,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,9%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,6%) şi comerţul cu autovehicule (+0,3%).