Comeseana lui Băsescu, instalată de parlamentari la şefia AEP

Actualul vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, susţinută de PDL, a fost votată, marţi, în plenul reunit al Parlamentului, preşedinte al instituţiei. Ea a primit 232 de voturi "pentru", informează Mediafax.

RomaniaTV.net
27 mart. 2012, 17:19
Comeseana lui Băsescu, instalată de parlamentari la şefia AEP

Pătru a primit, luni, aviz favorabil de la Comisile juridice reunite ale Parlamentului pentru a ocupa funcţia de preşedinte al instituţiei.

Votul acordat pentru candidatura Anei Maria Pătru, propusă de PDL, a fost dat în unanimitate.

Senatorul social-democrat Toni Greblă a fost singurul care i-a adresat o întrebare candidatei, acesta dorind să ştie ce s-a întâmplat cu dosarele constitutite de autorităţi după ce Autoritatea Electorală Permanentă a sesizat nereguli la ultimele alegeri generale.

Ana Maria Pătru a răspuns că Autoritatea Electorală Permanentă doar a constatat cazuri de vot multiplu, neavând competenţe să aplice sancţiuni sau să ia măsuri.

Ana Maria Pătru este considerată o apropiată a Elenei Udrea şi a intrat în atenţia presei după ce în seara euroalegerilor din 2009 a participat la o petrecere alături de Traian Băsescu şi PDL. „În timpul meu liber eu decid ce fac şi se încheiase procesul de votare”, a spus aceasta.