Comisarii europeni Michel Barnier şi Gunther Oettinger, în vizită, marţi, în România

Comisarii europeni Michel Barnier, pentru piaţă unică şi servicii, şi Gunther Oettinger, pentru energie, vor face marţi, vizite în România, informează Reprezentanţa Comisiei Europene de la Bucureşti.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 15:17
Comisarii europeni Michel Barnier şi Gunther Oettinger, în vizită, marţi, în România

Comisarul Barnier se va întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, cu prim-ministrul Victor Ponta, cu Daniel Chiţoiu, ministrul Economiei, comerţului şi mediului de afaceri şi cu Leonard Orban, ministrul Afacerilor europene.

De asemenea, Barnier va susţine un discurs în deschiderea conferinţei „Douăzeci de ani de Piaţă Unică”, eveniment care marchează debutul Săptămânii pieţei unice.

Conferinţa este organizată de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Reprezentanţa Comisiei Europene şi Ministerul Afacerilor Europene.

 Totodată, comisarul Oettinger va avea marţi o întrevedere cu premierul Victor Ponta şi va participa la ceremonia oficială de inaugurare a centralei electrice Brazi.

Barnier, care este şi vicepreşedinte al PPE, va participa, miercuri, şi la Congresul PPE de la Palatul Parlamentului, el fiind pe lista vorbitorilor la un seminar despre piaţa muncii şi coeziunea socială în UE.