Comisarul Corina Creţu participă la reuniunea informală a miniştrilor responsabili pentru politica de coeziune

În perioada 8-9 iunie, comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, participă la reuniunea informală a miniștrilor responsabili pentru politica de coeziune, ce are loc în Malta, a anunțat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

08 iun. 2017, 16:31
Comisarul Corina Creţu participă la reuniunea informală a miniştrilor responsabili pentru politica de coeziune

Întâlnirea se va concentra pe viitorul politicii de coeziune post-2020 și pe oportunitățile de simplificare și ameliorare a sistemului de gestionare a fondurilor europene. Cu această ocazie, se va discuta mai ales despre diferențierea mecanismelor de distribuție a fondurilor.

Comisarul european Corina Crețu a declarat: ‘Fiind vorba despre viitorul politicii de coeziune, toate aspectele sunt puse în discuție si toate contribuțiile sunt binevenite, etapele următoare fiind Forumul de Coeziue și documentul de reflecție asupra viitorului bugetului UE, de la sfârșitul lunii iunie. Lansez tuturor, și în special cetățenilor europeni, invitația de a participa la această dezbatere, deoarece dorim să aflam direct de la ei felul în care investițiile venite din partea UE le-au transformat si ameliorat viața de zi cu zi. Aceste informatii sunt cruciale în contextul dezbaterilor care vor urma.’

Comisarul va prezenta miniștrilor statelor membre cele șapte acțiuni propuse de Comisia Europeană, cu scopul de a ameliora vizibilitatea investițiilor politicii de coeziune.