Comisarul european pe Justiţie: Anchetarea Laurei Kovesi reprezintă o piedică în competiţia ei pentru postul de procuror-şef european

Anchetarea Laurei Codruţa Kovesi chiar în această perioadă reprezintă în mod clar o piedică pusă acesteia în competiţia pentru postul de procuror-şef european, a declarat, joi, la Bucureşti, comisarul european pentru Justiţie şi Protecţia Consumatorilor, Vera Jourova.

RomaniaTV.net
04 apr. 2019, 14:21
Comisarul european pe Justiţie: Anchetarea Laurei Kovesi reprezintă o piedică în competiţia ei pentru postul de procuror-şef european

Vera Jourova a participat la conferinţa „Ziua europeană a competiţiei şi a consumatorilor” şi, la plecare, a fost întrebată de jurnalişti cum comentează anchetarea lui Kovesi în perioada în care aceasta candidează pentru funcţia de procuror-şef european.

„Este o investigaţie în derulare şi este o situaţie în care nu comentăm, însă, în acelaşi timp, nu ne place să vedem niciun obstacol pentru că Laura Codruţa Kovesi să ia parte la competiţia pentru postul de procuror european-şef”, a spus oficialul european.

Întrebată dacă această investigaţie este o piedică pentru Kovesi în acest proces, Jourova a răspuns afirmativ.

„Ea, până ieri, nu a putut părăsi ţara şi procesul de numire a procurorului-şef european este în derulare şi respectăm principiul prezumţiei de nevinovăţie. Cum putem considera acest lucru? Sigur că o considerăm ca o piedică. Am spus acest lucru şi data trecută, când m-am întâlnit cu ministrul Justiţiei la Bruxelles, că vrem să vedem că toţi participanţii la acest proces sunt liberi să participe, nu să fie împiedicaţi de ceva, de exemplu de propria ţară. Am fost foarte clari pe tema asta”, a subliniat comisarul european. 

Laura Codruța Kovesi a scăpat miercuri de măsura controlului judiciar în dosarul în care este cercetată în cazul aducerii în țară a lui Nicolae Popa, condmnat în Dosarul FNI, și poate părăsi țara, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție.

Echipa PE și Consiliul UE nu au ajuns la un consens nici în a treia rundă de negocieri care a avut loc joi la Bruxelles, privind desemnarea procurorului-șef al Parchetului European, iar următoarea întâlnire va avea loc pe 10 aprilie.

Citește și: Suspansul continuă pentru Laura Codruţa Kovesi, negocieri eşuate pentru desemnarea procurorului-şef european


loading...
Partenerii noștri