Comisarul european pentru justiţie Vera Jourova se află marţi la Bucureşti. Oficialul se întâlneşte cu preşedintele Iohannis

Comisarul european Věra Jourova, responsabil pentru justiţie, consumatori şi egalitatea de gen, se află marţi în vizită oficială la Bucureşti.

RomaniaTV.net
20 nov. 2018, 06:05
Comisarul european pentru justiţie Vera Jourova se află marţi la Bucureşti. Oficialul se întâlneşte cu preşedintele Iohannis

Înaltul oficial european se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, cu ministrul Finanţrlot Eugen Teodorovici, cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Marius Pârvu şi  cu preşedintele Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ancuţa Opre.

Scopul vizitei este de a discuta despre priorităţile pentru domeniul justiţiei în contextul viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene şi despre evoluţiile din sistemul judiciar din România.

De asemenea, va avea o întrevedere cu Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

De asemenea, comisarul Věra Jourova va avea un discurs de deschidere în cadrul mesei rotunde internaţionale cu privire la situaţia copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate, eveniment organizat de Administraţia Prezidenţială.

Vizita comisarului european are loc la o săptămână după ce Parlamentul European a adoptat o rezoluţie cu privire la situaţia statului de drept în România, iar Comisia Europeană a prezentat Raportul MCV, ambele documente fiind foarte dure în ceea ce priveşte situaţia justiţiei din România.