Comisarul european pentru Muncă explică la Bucureşti beneficiile Fondului Social European Plus

Comisarul european responsabil pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale, competenţe şi mobilitatea forţei de muncă, Marianne Thyssen, participă joi la conferinţa "Fondul Social European Plus, un PLUS pentru viitorul nostru!", alături de ministrul român al Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

RomaniaTV.net
11 apr. 2019, 05:48
Comisarul european pentru Muncă explică la Bucureşti beneficiile Fondului Social European Plus

Fondul Social European Plus se va concentra pe investiţiile în capitalul uman şi pe sprijinirea punerii în aplicare a Pilonului European al Drepturilor Sociale, informează Comisia Europeană. Fondul contribuie la acţiunile de abordare a provocărilor globale, menţine echitatea socială, dar stimulează şi competitivitatea Europei.

Fondul Social European Plus va fi o versiune mai flexibilă, mai simplă a actualului Fond Social European, creată prin fuziunea a cinci fonduri şi programe existente. Punerea în comun a resurselor va permite UE şi statelor membre să ofere un sprijin mai integrat şi mai bine orientat pentru a răspunde provocărilor sociale de pe piaţa muncii cu care se confruntă astăzi cetăţenii europeni, completează Comisia Europeană.

De exemplu, integrarea în FSE+ a sprijinului acordat persoanelor celor mai defavorizate va aduce beneficii persoanelor eligibile prin intermediul unei combinaţii mai bune de asistenţă materială şi asistenţă socială cuprinzătoare.

Comisarul european Marianne Thyssen se află într-o vizită oficială la Bucureşti, în perioada 10-11 aprilie 2019.