Comisia de anchetă SIPA vrea să viziteze din nou sediul arhivei, cu acces la spaţiile de depozitare

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă a arhivei SIPA, Şerban Nicolae, a precizat, în şedinţa comisiei de joi, că va face o solicitare către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru a vizita, din nou, arhiva, de data aceasta cu acces la spaţiile de depozitare, dar fără acces la documente.

RomaniaTV.net
01 nov. 2017, 16:01
Comisia de anchetă SIPA vrea să viziteze din nou sediul arhivei, cu acces la spaţiile de depozitare

„Am întocmit un proiect de solicitare către Ministrul Justiţiei. Aş vrea să refacem vizita la arhiva SIPA, de data aceasta să solicităm acces şi în interiorul spaţiilor depozitare, fără acces la documente, că nu asta ne interesează, doar pentru a elimina orice fel de speculaţii şi pentru a vedea noi, fără niciun fel de alte restricţii care erau spaţiile depozitare, cum este organizată”, a anunţat Şerban Nicolae.

Vizita ar urma să aibă loc joi, după următoarele audieri din comisie.

„Vă propun ca după audieri, joi, să facem o nouă deplasare la sediul ANP (…) Data viitoare propun să reiterăm invitaţia adresată fostului ministru al Justiţiei, Monica Luisa Macovei, care nu a dat niciun fel de răspuns dacă a primit, dacă nu a primit invitaţia”, a spus senatorul PSD.

De asemenea, membrii comisiei au stabilit ca următorii audiaţi să fie ultimul şef al SIPA, procurorul Doru Dobocan, şi conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din 2006.

Parlamentarii din Comisia de anchetă a arhivei SIPA au fost, în 25 octombrie, la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru a vizita arhiva SIPA, depozitată la această instituţie. Preşedintele Comisiei de anchetă a arhivei SIPA, Şerban Nicolae, a declarat, după ce a vizitat locul unde este depozitată arhiva SIPA, că în prezent măsurile de securitate sunt stricte, cu senzori de mişcare şi de alarmare şi cartele de acces, ceea ce face imposibil accesul neautorizat.