Comisia de Apărare, convocată din nou pentru audierea ministrului Carmen Dan şi a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru

Preşedintele Comisiei de Apărare din Parlament, senatorul PNL Marcel Vela, anunţă că a convocat o nouă şedinţă, marţi, pentru audierea ministrul de Interne, Carmen Dan, a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, şi a conducerii Jandarmeriei pe tema violenţelor de la protestul din 10 august. Senatorul liberal a declarat că nici acum nu a primit raportul MAI cerut încă din 24 august. Comisia trebuia să se întrunească în data de 27 august, dar şedinţa nu s-a mai ţinut din lipsă de cvorum, fiind boicotată de senatori ai PSD.

RomaniaTV.net
02 sept. 2018, 11:48
Comisia de Apărare, convocată din nou pentru audierea ministrului Carmen Dan şi a prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru

„Până astăzi, ministrul Carmen Dan nu a transmis Raportul MAI cu privire la abuzurile din 10 august, solicitat oficial încă din data de 24 august. Până în prezent, Biroul Permanent al Senatului nu a comunicat Comisiei de ce nu a aprobat solicitarea PNL de a avea activitate încă din data de 13 august pentru a afla ce s-a întâmplat la protestul din 10 august. Şedinţa Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională din data de 27 august, a fost boicotată de senatori ai PSD. Am convocat o altă şedinţă pentru marţi, 4 septembrie (afişată oficial pe site-ul Senatului) pentru a audia prefectul Capitalei, comandantul jandarmilor şi pe ministrul Carmen Dan, convocare care a stârnit revolta unor senatori pesedişti din comisie”, a anunţat preşedintele Comisiei de Apărare, Marcel Vela, într-un comunicat de presă.

„Având în vedere declaraţiile prefectului Capitalei din 27 august de la Senat, cele din 30 august de la o terasă din Bucureşti şi anunţul recent al Primarul General al Capitalei cu privire la minciunile din 10 august, este evident că PSD doreşte ascunderea adevărului.

Marcel Vela îi cere demisia de onoare ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru evenimentele care au avut loc pe 10 august, la protestul Diasporei.

„Demisia ministrului Carmen Dan, urgenţă naţională. (…) Îi mai aduc aminte doamnei Ministru că, pentru a salva imaginea MAI, un liberal a demisionat din aceasta funcție atunci când din cauza condițiilor atmosferice s-a prabușit un avion în Munții Apuseni, fara a fi domnia sa pilot sau controlor de trafic aerian.

În consecință, solicit public demisia de onoare a ministrului Carmen Dan pentru întreaga sa activitate din fruntea Ministerului Afacerilor Interne și, în special, pentru ce s-a întâmplat în 10 august, când au avut de suferit români nevinovați, imaginea MAI și a României în plan extern”, a mai scris senatorul PNL, Marcel Vela.